Ponta nu crede că rețeaua de gaz Iași-Ungheni va supăra Rusia: Dacă se supără, îi împăcăm

Ponta nu crede că rețeaua de gaz Iași-Ungheni va supăra Rusia: Dacă se supără, îi împăcăm

Premierul Victor Ponta consideră că Rusia nu are de ce să fie deranjată de construcția conductei de gaz Iași-Ungheni, întrucât o gamă mai diversă de resurse de aprovizionare ale Republicii Moldova este atât în interesul românilor, cât și al rușilor.

Șeful Executivului s-a aflat, marți, la ceremonia de inaugurare a gazoductului Iași-Ungheni, în Republica Moldova, organizată concomitent cu aniversarea a 22 de ani de la proclamarea independenței Republicii Moldova.
Întrebat de jurnalişti dacă această investiţie, inaugurată chiar de ziua independenţei Republicii Moldova, nu va deranja Kremlin-ul, Ponta a răspuns că nu crede că autorităţile ruse se vor „supăra”, citează Mediafax.

„Când începem un proiect, nu mă gândesc cine se supără, mă gândesc cine beneficiază (…) Nu cred că se supără, nu are de ce să se supere cineva, avem relaţii foarte bune cu Marele Vecin, noi şi dumneavoastră (autorităţile moldovene-n.r.), dar aici vorbim de dreptul fiecărui locuitor din Republica Moldova şi din România de a avea un preţ la gaze mai mic şi de interesul economic (…) Nu cred că se supără nimeni; dacă se supără, îi împăcăm”, a spus Ponta.

El a arătat că România va avea în 2018 o producţie de gaze naturale suficientă pentru acoperirea consumului şi că strategia energetică a ţării include şi relaţia cu Republica Moldova.

Ultima oră
19:22 - Asztalos Csaba (CNCD): Certificatul verde COVID în sine nu are elemente de discriminare, dar e important ca aceste restricții, în intepretarea mea, să fie adoptate prin lege, nu prin acte administrative (VIDEO)
18:59 - Activiștii de mediu, bătuți și umiliți de mafia lemnului. Infractorii i-au dezbrăcat la pielea goală (VIDEO)
18:58 - Mihai Dragolea, jurnalistul bătut când documenta mafia pădurilor: S-au năpustit asupra noastră cu topoare și bâte. Să ataci așa în 2021 înseamnă că ai foarte mult furt de acoperit în spate și ai de pierdut sume enorme (VIDEO)
18:05 - Probleme la Centrala Nucleară de la Cernavodă. Anunțul Nuclearelectrica
18:03 - Guvernul a aprobat lista restricțiilor pentru persoanele nevaccinate anti-COVID-19 / Certificatul verde, obligatoriu la spectacole, cinema, nunți, botezuri dacă incidența sare de 3 la mie
17:47 - Primul oraş din România care revine în scenariul roșu din cauza infectărilor cu coronavirus
17:31 - Decizie controversată a unui primar USR-PLUS: Festival cu specific german, în loc de zilele municipiului. „Va fi adresat tuturor, indiferent de gen”
17:23 - Zeci de ONG-uri cer anchetă transparentă în cazul jurnaliștilor și activistului de mediu bătuți într-o pădure din Suceava / Mafia lemnului lucrează nestingherită în fieful lui Gheorghe Flutur, om cu influență din #echipacâștigătoare
16:53 - Acuzații de fraudă la alegerile din USR-PLUS. Se solicită suspendarea procedurii
16:22 - Răzvan Cherecheș: „Pregătiți-vă! Ne așteaptă o iarnă lungă, cu multe restricții!”