E OFICIAL! Energia electrică şi gazele naturale se SCUMPESC: Ce tarife aduce anul 2019

E OFICIAL! Energia electrică şi gazele naturale se SCUMPESC: Ce tarife aduce anul 2019
Foto: Energy Center

Preţul energiei electrice pentru consumatorii casnici, în regim de serviciu universal, va rămâne la același nivel doar până la 30 iunie anul viitor, a declarat, pentru Agerpres, Claudiu Dumbrăveanu, director Direcţia Generală Piaţă de Energie şi Preţuri din cadrul Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE).

„De la 1 ianuarie, preţul energiei electrice va fi exact ca acum. Nu creşte şi nu scade. Conform metodologiei actuale, preţul care este în vigoare în acest moment a fost avizat pentru o perioadă de un an, începând cu data de 1 iulie 2018 şi este în vigoare până la 30 iunie 2019”, a declaratDumbrăveanu.

În ceea ce privește prețul gazelor, acesta ar putea crește substanțial de la 1 aprilie 2019.

„Până la data de 31 martie 2019 nu este nevoie de o ajustare a preţului la gaze naturale pentru consumatorii casnici, dar dacă trendul observat la ora actuală pe platformele de tranzacţionare, unde figurează contracte încheiate pentru volume destul de mari la preţul de peste 110 lei/MWh se va menţine, atunci tariful ar putea creşte substanţial de la 1 aprilie 2019”, a afirmatvicepreşedintele ANRE, Zoltan Nagy-Bege, pe 5 noiembrie.

Tags: