Șeful ANAF, despre controalele și campaniile de prevenție din țară. Lucian Heiuș: Nu o să trimit niciodată controlul la un profesor, dar și el să înțeleagă că e normal să plătești un impozit pentru veniturile din meditații (VIDEO)

Șeful ANAF, despre controalele și campaniile de prevenție din țară. Lucian Heiuș: Nu o să trimit niciodată controlul la un profesor, dar și el să înțeleagă că e normal să plătești un impozit pentru veniturile din meditații (VIDEO)
Foto: Facebook @ Heiuș Lucian Ovidiu

Scopul Agenției Naționale de Administrare Fiscală nu este să dea amendă, ci să creeze un comportament fiscal cât mai conform al fiecărui agent economic din România, a explicat președintele ANAF, Lucian Heiuș, sâmbătă, la Special B1 cu Nadia Ciurlin, unde a vorbit despre controalele și campaniile de prevenție pe care le derulează instituția în țară.

Șeful ANAF, detalii pe B1 TV despre controalele și campaniile de prevenție din țară

„Eu vrea să vă spun ce am făcut, nu ceea ce voi face. În urmă cu două săptămâni, două zile toată Antifrauda din toată țara a făcut controale la firmele care importă sau fac achiziții intracomunitare și livrează apoi en-gros legume și fructe. N-am mers la niciun comerciant cu amănuntul, ne-am dus acolo unde se produce fenomenul evazionist la scară mare, și rezultatele au fost foarte bune”, a spus oficialul, care a vorbit pe B1 TV și despre combaterea evaziunii fiscale.

Întrebat ce au găsit inspectorii și dacă au fost aplicate și amenzi, el a precizat: „Bineînțeles, de peste 3 milioane de lei, 350 de amenzi, marfă fără acte, tot ceea ce se găsește și ce bănuiam că se întâmplă în aceste mari centre en-gros de legume-fructe”.

„Legat de manichiuriste, de profesori. ANAF a făcut o campanie de prevenție, de exemplu, în județele Cluj și Sibiu. Doar în cele două județe din toată țara a fost acest proiect prin care s-a trimis o scrisoare către profesori prin care li se spunea că în cazul în care obțin venituri din meditații trebuie să își facă un PFA și să plătească impozit. În județele Brașov și Constanța, fiind județe cu un grad ridicat de turism, li s-au trimis scrisori acasă potențialilor contribuabili care închiriau locuințe în sistem hotelier. În bucurești și în Ilfov am trimis la aceste saloane de înfrumusețare”, a adăugat Lucian Heiuș.

Șeful ANAF consideră că prevenția și informarea contribuabililor sunt necesare.

„Scopul nostru nu este să dăm amendă, ci să creăm un comportament fiscal cât mai conform al fiecărui agent economic din România”, a punctat Lucian Heiuș.

Întrebat cum ar putea să intre inspectorii în casa unui profesor pentru a-l verifica, Heiuș a explicat: „Eu am mai spus și la alte emisiuni. Nu o să trimit niciodată controlul la un profesor să vadă ce face, dar și profesorul respectiv trebuie să înțeleagă că dacă obține niște venituri din meditații, și credeți-mă că sunt situații în care se obțin venituri foarte mari, în centrele universitare, este normal să plătești un impozit pe acele sume. Nu este nimic anormal”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
01:22 - Stelian Tănase, despre cum ajută occidentalii Ucraina: Sunt buni de gură, birocrația se mișcă a dracului de greu. Macron nu e Macron, e Micron, un papagal care nu înțelege că Putin vrea refacerea Imperiului Rus (VIDEO)
00:34 - Stelian Tănase: Știu pe surse că e o decizie și la PNL, și la PSD ca, înainte cu un an de alegeri, să rupă coaliția. La unul din cele două partide au hotărât deja să plece (VIDEO)
23:52 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Badic: Ce trebuie să facem când suntem ținta unui atac energetic (VIDEO)
23:22 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Badic: Tipuri de atacuri energetice și cum se manifestă ele (VIDEO)
22:54 - Anunț surprinzător din Ungaria: Digi Sport 1, 2 și 3 nu vor mai fi disponibile de la 1 iulie
22:37 - Stelian Tănase: PNL așteaptă tot de la Cotroceni. Dacă Iohannis doarme, și siesta la el e o religie, nu se întâmplă nimic / Pe sub masă, PNL și PSD se înțeleg perfect, își impart prada (VIDEO)
22:01 - Ştefan Petreuş, din grupul Frații Petreuș, a murit la 82 de ani. „Ne rămân muzica lor excepţională şi dragostea lor pentru folclorul maramureşean” (VIDEO)
21:36 - Emilia Șercan: Nicolae Ciucă a reușit în instanță să blocheze analiza tezei sale de doctorat. Și-a făcut astfel un mare deserviciu, căci ne-a confirmat tuturor că teza e plagiată (VIDEO)
21:20 - Cacealma rusească: primarii occidentali au vorbit cu un fake al primarului din Kiev
21:03 - Dieta-minune: Cum a reușit Nicoleta Luciu să slăbească 35 de kilograme în doar două luni