Șeicul din Qatar a pierdut o sumă uriașă în urma deciziei de a investi în colosul german Deutsche Bank

Șeicul din Qatar a pierdut o sumă uriașă în urma deciziei de a investi în colosul german Deutsche Bank
foto: jurnalulzilei.ro

Șeicul din Qatar a pierdut foarte mulți bani în urma deciziei de a investi în colosul german Deutsche Bank..

Prin urmare, Qatarul a rămas fără 60% din banii investiți în achiziționarea unui pachet de 60 de milioane de acțiuni ale instituției de credit din Germania, conform business24.ro.

În 2014, șeful guvernului de la Doha a decis să plaseze 1,75 miliarde euro în cea mai mare bancă a Germaniei, dar declinul acesteia în ultimul an a redus valoarea acțiunilor deținute la doar 624 milioane euro. Cu toate acestea, liderul statului arab continuă să bage bani în colosul bancar german.

În ultimul an, declinul cu 50% al prețului acțiunilor Deutsche Bank a șters dintr-un condei peste 1,1 miliarde euro din investiția șeicului qatarez, iar reacția piețelor în fața complicațiilor legale întâmpinate de Deutsche Bank pe piața de capital din SUA lasă slabe speranțe de recuperare a investiției.

Șeicul din Qatar a folosit două firme off-shore, Paramount Services Holdings și Supreme Universal Holdings, pentru achiziția acțiunilor, fiecare dintre cele două entități deținând în prezent aproape 5% din bancă germană.

Nu se știe suma investită de șeic în ultimele două intervenții, dar unii vorbesc deja de pierderi de peste 2 miliarde dolari (1,75 miliarde euro).

Urmăriți B1TV.ro și pe