Spania: Rata șomajului a scăzut la cel mai redus nivel după sfârșitul anului 2011

Spania: Rata șomajului a scăzut la cel mai redus nivel după sfârșitul anului 2011
Foto: wn.com

Rata șomajului din Spania a scăzut în trimestrul al treilea la cel mai redus nivel atins de la sfârșitul anului 2011, de la 24,5% în trimestrul precedent, datorită revenirii economiei la una dintre cele mai rapide creşteri economice din zona euro, conform datelor institutului de statistică, citate de Bloomberg.

Banca Spaniei estimează că economia ţării a consemnat în trimestrul al treilea o creştere de 0,5%, după un avans de 0,6% în trimestrul precedent.

În 2012, premierul Mariano Rajoy a a modificat prevederile referitoare la concedieri și reduceri ale salariilor, pentru a încuraja angajările.

Totuși, rata şomajului din Spania este în continuare a doua cea mai mare din Uniunea Europeană, după cea din Grecia.

„Economia va avea nevoie de circa opt ani pentru ca rata şomajului să revină la nivelul anterior crizei. Şomajul va rămâne ridicat, aproape de 18%, în următorii cinci ani”, a declarat Diego Trivino, analist la Intermoney Valores în Madrid.

Analiştii anticipau că rata şomajului va scădea la 24,1% în trimestrul al treilea.

Riscurile de încetinire a creşterii economice în Spania s-au amplificat în ultimele luni, din cauza înrăutăţirii perspectivelor la nivel mondial, în special în zona euro, avertizează banca centrală spaniolă. Instituţia a menţinut însă prognoza unui avans al PIB de 1,3% în 2014 şi de 2% în 2015.

Ultima oră
23:54 - În stațiunile din sudul litoralului s-ar putea da undă verde la construcția de clădiri cu mai mult de 9 etaje
23:37 - Incendiu în baia unui apartament din Târgoviște. ISU Dâmbovița: Au fost evacuați 15 locatari
23:20 - Cine este Rebeka Daniel, fata de 17 ani care i-a lăsat cu gura căscată pe jurații de la SuperStar (Pro TV)
22:49 - Anca Dumitra, dezvăluiri inedite. Frumoasa actriță din „Las Fierbinți” (Pro TV), despre posibilitatea de a deveni mămică: „Când se vrea, se dorește…” (FOTO)
22:20 - A treia extragere la Loteria Vaccinării. Au fost anunțați câștigătorii premiilor din această săptămână
22:11 - Radu Țincu: Autoritățile europene, îngrijorate de riscul ca pandemia să evolueze din România și în Europa. Țara noastră riscă să genereze o nouă variantă virală. OMS va propune restricții (VIDEO)
21:44 - Radu Țincu: E vaccinată 47% din populația lumii și nu s-a întâmplat nimic cu nimeni / Când un medic spune că vaccinarea nu e soluția, deși a fost aprobată de toate forurile internaționale, trebuie își piardă calitatea de medic (VIDEO)
21:25 - Daniel Coriu: Am ajuns la o situație dramatică prin nevaccinare, dar și din cauza unor medici iresponsabili care au transmis mesaje greșite / Am propus încă din iulie la Ministerul Sănătății certificatul verde pentru medici (VIDEO)
21:03 - Președintele Colegiului Medicilor: OMS trimite o delegație în România să înțeleagă ce se întâmplă. Nu mai putem face față cazurilor noi și avem un număr enorm de decese evitabile
20:40 - Guvernul Dacian Cioloș și-a stabilit componența. Cum arată lista de miniștri cu care va merge USR în Parlament