Susli, Praktiker: Am ajuns să închidem din magazine pentru că nu mai sunt oameni care să cumpere marfă, toţi au plecat în afară

Susli, Praktiker: Am ajuns să închidem din magazine pentru că nu mai sunt oameni care să cumpere marfă, toţi au plecat în afară
foto: webpages.scu.edu

Valul de români care au plecat la muncă în străinătate afectează puternic retailul, având în vedere că nu mai sunt clienți în anumite orașe, motiv pentru care ar fi cazul ca Guvernul să ofere condiții mai bine pe plan local, a explicat Omer Susli, proprietarul Praktiker, potrivit zf.ro.

"Reţelele de magazine sunt cofigurate după România de acum zece ani, când aici erau 22 de milioane de locuitori, de poten ţiali cumpărători. Acum suntem, după esti mările noastre, 15-16 milioane, restul au plecat. Şi în fiecare zi pleacă. Dacă guver nanţii nu vor face ceva ca oamenii să nu mai plece din ţară, situaţia va fi tot mai rea", a explicat Omer Susli.

Acesta a vorbit și despre Brexit, afirmând că ieșirea Marii Britanii din UE nu va convinge românii să revină în țară.

"Dacă ne uităm şi la cum s-a votat acolo, cei peste 65 de ani au votat ieşirea din UE, cei care nu gândesc sănătos. Tinerii au votat pentru rămânere. Sunt cel puţin jumătate de milion de români în Marea Britanie", a adăugat proprietarul Praktiker.

Urmăriți B1TV.ro și pe