Traian Băsescu a întors Legea funcționării ANRE în Parlament

Traian Băsescu a întors Legea funcționării ANRE în Parlament

Președintele Traian Băsescu a trimis, miercuri, către Parlament, o cerere de reexaminare a Legii de funcționare a ANRE, pe motiv că această lege are același domeniu de reglementare ca noua lege-cadru a energiei electrice și gazelor naturale adoptată recent de Parlament, arată HotNews.

În vedere am faptul că prezenta lege de aprobare abrogă dispoziții ale Legii energiei electrice și Legii gazelor, care sunt, la rândul lor, menținute în vigoare de către noua Lege-cadru a energiei electrice și a gazelor naturale. Întrucât noua lege-cadru, cât și legea care face obiectul prezentei cereri de reexaminare și transmise la promulgare, au un domeniu similar de reglementare, semnalăm necesitatea asigurării unei legislații unitare. În acest scop propunem adoptarea de către Parlament a unei Legi de respingere a OUG nr. 33/2007 și preluarea în noua Lege-cadru a energiei electrice și a gazelor naturale a dispozițiilor referitoare la organizarea și funcționarea Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei„, susține șeful statului.

Senatul a adoptat în urmă cu trei săptămâni proiectul de lege privind funcționarea ANRE. Legea prevede trecerea Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) în subordinea Parlamentului. În prezent, ANRE se află în subordinea Secretariatului General al Guvernului (SGG).