Victor Ponta: Guvernul a aprobat rectificarea bugetară. Avem bani pentru reîntregirea salariilor și restituirea pensiilor

Victor Ponta: Guvernul a aprobat rectificarea bugetară. Avem bani pentru reîntregirea salariilor și restituirea pensiilor

Primul ministru al României, Victor Ponta, a anunțat joi, că Guvernul a aprobat rectificarea bugetară, care are ca principale obiective reîntregirea salariilor bugetarilor și restituirea pensiilor încasate ilegal. De asemenea, proiectul prevede modificarea deficitului bugetar de la 1,9 % la 2,25 % din PIB.

„Am aprobat rectificarea bugetară pornind de la obligația pe care Guvernul si-a asumat-o, aceea de a păstra tara noastră într-o limită clară de disciplină financiară și de a respecta acordurile și boligațiile pe care România și le-a asumat în relație cu creditorii noștri internaționali. Rectificarea presupune și două obligații fundamentale asumate din prima zi de guvernare: reîntregirea salariilor bugetarilor și restituirea acelor părți din pensii încasate în mod ilegal. Pot să afirm 100% că cele două obligații sunt îndeplinite. Avem bani”, a declarat Ponta.

Potrivit premierului Victor Ponta, cei mai mulți bani vor fi alocați pentru rambursările de pensii și pentru plata însoțitorilor persoanelor cu handicap.

De asemenea, 500 milioane lei vor fi alocați pentru plata arieratelor către firme și 100 milioane lei pentru primăriile care nu mai au bani de salarii.

Vor fi acordate subvenții pentru crescătorii de păsări și porci, până la sfârșitul anului, precum și ajutorul pentru circa 558.000 de cultivatori de terenuri, cu suprafețe între 1 și 10 hectare, afectați de secetă, mai informează sursa citată.

Guvernul va asigura totodata 46 milioane lei pentru plata burselor pentru doctoranzi. Ponta a precizat totodata că s-a găsit o solutie și în privința taxei claw-back aplicată producătorilor de medicamente.

„Există și o problemă pe care o consider problema numărul 1 a României, pe care niciun nou guvern nu poate să o mai rezolve, în ceea ce privește o poltiică absolut greșită din anii 2010-2011 referitoare la fondurile europene. Auditurile la nivel național au relevat grave deficiențe în modul în care România a accesat fondurie europene”, a mai spus primul ministru.

Ponta: Am aprobat rectificarea bugetară

Embed: " />
Ultima oră
08:01 - Walter Zenga a primit a patra doză de ser anti-COVID-19. Decizia, explicată de antrenorul italian
07:31 - Lucian Romașcanu (PSD), reacție în scandalul momentului: „Sexul ți-l dă Dumnezeu, genul ți-l alegi”
07:16 - Fenomene meteo extreme în România. ANM: „Va fi o perioadă destul de complicată”
00:20 - Explicații oficiale pe subiectul „gen” în loc de „sex” în cartea electronică de identitate. Ce spun reprezentanții Ministerului de Interne (VIDEO)
23:55 - Medicul Cristian Oancea: Comunicarea cu privire la imunizarea împotriva COVID-19, mai importantă ca restricțiile pentru persoanele nevaccinate (VIDEO)
23:49 - RISE Project: Autoritatea Electorală Permanentă, instituția care organizează și supraveghează procesul electoral, capturată de o grupare consolidată după o tentativă de omor
23:32 - Beatrice Mahler, despre persoanele care refuză imunizarea: Teama de vaccin și efectele secundare este mai mare ca teama de boală (VIDEO)
23:17 - Ioana Constantin (PMP): Cioloș are probleme serioase cu memoria politică. Certa UDMR că nu vor alegeri locale în două tururi, ca și când în 2016 n-a scos chiar el, noaptea ca hoții, acest lucru din programul de guvernare
22:54 - Grav accident rutier în Teleorman. Opt persoane au fost rănite și alte două au decedat. Planul roșu de intervenție, activat
22:52 - Sorin Cîmpeanu a explicat de ce a renunțat la modificările vizând CNATDCU / Despre acuzația că plagiatorii ar fi fost favorizați: „Faptul că aceste acuze devin virale nu înseamnă că ele capătă și valoare de adevăr” (VIDEO)