Victor Ponta: Toate angajamentele cu partenerii externi, politicile economice și ficale rămân stabile

Victor Ponta: Toate angajamentele cu partenerii externi, politicile economice și ficale rămân stabile

Premierul Victor Ponta a declarat, în urma întâlnirii cu reprezentanții Fondului Monetar Internațional, că angajamentele asumate față de partenerii internaționali au fost respectate și este important ca acestea să fie respectate în continuare, iar stabilitatea și predictibilitatea economică să fie păstrate.

„Tot ceea ce ne-am angajat și toate politicile noastre economice și fiscale rămân stabile. Instituțiile statului și instituțiile guvernamentale își fac în continuare datoria, iar criza politică pe care eu am considerat-o încheiată pe 29 iulie, odată cu finalizarea referendumului, nu va afecta mai mult, până la urmă, viața economică si celelalte elemente concrete,” a spus acesta.

Premierul a precizat și că acțiunile Guvernului și ale Băncii Naționale Române vor fi convergente în ce privește dialogul și acordurile cu instituțiile internaționale. Guvernul va păstrat toate condițiile macroeconomice convenite cu acestea, condiții care țin de deficitul bugetar, datoria publică, reformele structurale.

„Am avut o discuție foarte bună și a fost apreciată adoptarea legislației privind domeniul gazelor și energiei electrice. De asemenea, vom merge mai departe cu listarea pe Bursă și privatizarea în ceea ce privește pachetele de acțiuni pe care statul le mai deține, fie că este vorba de Transgaz, fie că este vorba de Oltchim,” a mai adăugat premierul, subliniind că cel care va prelua Oltchim trebuie să asigure locuri de muncă, stabilitatea societății și locurile de muncă din cadrul societăților care lucrează cu Oltchim.

S-a discutat și despre sitația de la Hidroelectrica, Victor Ponta arătând că Guvernul său a fost „singurul care a avut curajul să ia măsurile necesare” pentru rezilierea contractelor cu „băieții deștepți, care prejudiciau grav interesele statului român, ale Hidroelectrica și distorsionau piața.”

„Când Hidroelectrica va reveni în septembrie – octombire la statutul său normal, va fi o companie mult mai puternică, o companie curățată de acele contracte care o afectau și va reprezenta pentru statul român un adevărat >, un adevărat element pozitiv,” a mai spus premierul.

Guvernul a vorbit cu FMI și despre ce dorește să facă în continuare, în 2013, în ce privește modul de încasare al TVA-ului, sprijinul acordat fioscal agriculturii, afectate de secetă, despre absorbția fondurilor europene și despre reforma în sănătate, în legătură cu care Executivul rămâne deschis dialogului și observațiilor, pentru a face o lege aplicabilă.

Victor Ponta, declarații în urma întâlnirii cu delegația FMI

Embed: " onclick="document.getElementById('embed_text_22473').select();" id="embed_text_22473" />
Ultima oră
18:12 - Guvernul modifică legea pentru a despăgubi păgubiții înainte de declararea definitivă a falimentului: Fondul de Garantare a Asiguraţilor poate efectua plăţi la 60 de zile de la retragerea licenţei asiguratorului
18:06 - Nicușor Dan: Nu avem noul preț cu care ne va vinde ELCEN gigcaloria. Nu suntem în constrângeri financiare să nu putem mări subvenția; o problemă ar putea veni din contractul cu Comisia Europeană (VIDEO)
17:48 - Gina Pistol, către Smiley: „Mă laşi să mă întorc la Asia Express?”. Răspunsul uimitor pe care i l-a dat artistul
17:48 - Echinocțiul de toamnă 2021. Cum vor fi afectate zodiile și la ce trebuie să fie foarte atente când iau decizii
17:48 - Începe Festivalului Strada de C`Arte în care se vor lansa peste 40 de volume și vor avea loc concerte, proiecții de film sau lecturi publice. Lista evenimentelor anunțate de BCU
17:35 - Nicușor Dan: Pe ceea ce înseamnă paturi de spital în București nu există o presiune în acest moment. Ne dorim cu toții ca această creștere să nu fie explozivă în continuare (VIDEO)
17:34 - Marcel Ciolacu: „După decizia CCR, dacă nu există conflict, imediat PSD va vota moțiunea de cenzură. Dacă există conflict, PSD va depune imediat moțiune de cenzură”
17:27 - Raluca Turcan, despre salariul minim: Solicitarea de majorare se încadrează între 8% și 12%. Creșterea va fi consistentă inclusiv pe partea de salariu net
17:17 - Accident feroviar în Timiș: Mecanicul unui tren şi şoferul unui camion, transportaţi la spital, în urma unei coliziuni
17:13 - Maria Buză a dat Capitala pe viața la țară: „Să fie un an de când m-am mutat. Sunt cea mai fericită”