Virgil Popescu: Dacă aș primi o factură calculată eronat, nu aș plăti-o, aș merge la furnizor, apoi la ANRE și ANPC / Ministrul Energiei spune că a existat „rea-credință” din partea furnizorilor: „Sunt revoltat” (VIDEO)

Virgil Popescu: Dacă aș primi o factură calculată eronat, nu aș plăti-o, aș merge la furnizor, apoi la ANRE și ANPC / Ministrul Energiei spune că a existat „rea-credință” din partea furnizorilor: „Sunt revoltat” (VIDEO)
Foto: Guvernul României / Facebook

Virgil Popescu (PNL), ministrul Energiei, a declarat marți, pentru B1 TV, că românii care primesc facturi calculate eronat nu ar trebui să le plătească, ci să meargă să rezolve problema la furnizor, iar dacă nu găsesc înțelegere la acesta, să depună reclamații la ANRE și ANPC.

Popescu a mai spus că, în opinia sa, a existat rea-credință din partea furnizorilor în aplicarea legii de compensare și plafonare a facturilor.

Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Dosar de politician”, moderată de Silviu Mănăstire pe B1 TV.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Virgil Popescu, despre facturile la curent și gaze

„Eu nu pot să dau sfaturi tuturor românilor, eu pot să vă spun ce aș face eu dacă aș primi o factură calculată eronat: nu aș plăti-o, aș merge la furnizor, nu am înțelegere la furnizor, aș merge la altă autoritate, la ANPC, ANRE să rezolv problema. Evident că nu asta e soluția ca oamenii să stea pe drumuri, să reclame furnizorii, soluția ar fi ca furnizorii să-și facă treaba și eu sunt, să fiu elegant, neplăcut surprins…

Sunt revoltat de-a drepul de ce se întâmplă în piața de energie cu furnizorii și văd că mai ales la gaze naturale se pune problema, n-am prea văzut facturi la energie electrică prezentate.

Dacă la nivelul furnizorilor, care sunt companii foarte mari, s-a pus problema să dureze așa mult adaptarea unei aplicații informatice să facă o plafonarea și o compensarea, înseamnă că nu mai știm ce se poate face repede și ce se poate face mai puin repede în țara asta.
Eu cred că de la început a fost făcută cu rea-credință, s-a încecrat să nu se facă, s-a văzut că nu mai e cale de întoarcere și trebuie făcută.

Să nu creadă că dacă în lege nu e trecută nicio sanțiune nu există alte legi care pot fi luate coroborare”, a declarat ministrul Virgil Popescu.

Cum își dau seama românii că o factură e calculată greșit

Întrebat cum își pot da seama consumatorii că factura primită e calculată greșit, ministrul Energiei a răspuns: „În primul rând se uită la prețul din factură. Dacă e suficient de mic încât să nu necesite compensare și plafonare – și sunt foarte mulți români care pe noiembrie și pe decembrie au avut prețuri care încă erau în contractele vechi – e clar că nu trebuie să beneficieze de plafonare și compesare. Dacă prețul e mare și nu are rubrică de pafonare și de compenare, evident că e factura greșită. Dacă factura e eronat calculată, înseamnă că furnizorul a încălcat legea”.

Ultima oră
10:46 - Daniela Crudu, în lacrimi în emisiunea lui nea Marin. Comentariul prezentatorului a făcut-o să plângă în hohote, la Antena 1 (VIDEO)
10:43 - Fiica cea mică a lui Adrian Minune se pregătește de nuntă la doar 18 ani. Adriana Simionescu: „Eu nu concep să divorțezi. Ți-ai ales persoana nepotrivită, rămâi nefericită până la adânci bătrâneți” (GALERIE FOTO)
10:39 - Gabriela Ruse, eliminată de la Australian Open de Veronika Kudermetova. Tot miercuri a părăsit turneul și Jaqueline Cristian
10:38 - Radu Țincu: Valul 5 durează mai mult în Europa pentru că Omicron se transmite mult mai repede. În România e posibil să ajungem chiar la o triplare a numărului de cazuri în perioada următoare (VIDEO)
10:18 - Adolescent înjunghiat la Timișoara. Băiatul se îndrepta spre școală și ar fi avut o altercație
10:12 - Tranzacţie de 70 de miliarde de dolari: Microsoft cumpără Activision Blizzard
10:04 - Tentativă de omor la metroul din București. O femeie a încercat să arunce două persoane în fața trenului, la stația Lujerului (VIDEO)
09:56 - Record de decese COVID-19 în Australia, unde spitalele resimt tot mai mult presiunea variantei Omicron
09:48 - Ce a spus Andreea Marin când a fost întrebată dacă ar colabora cu Ștefan Bănică Jr. Răspunsul surprinzător a venit în direct, la TV
09:41 - Codin Maticiuc vrea să facă un film cu Liviu Vârciu. Ce sume a investit în pasiunea lui: „Sunt banii mei, nu-s împrumutați de la bancă” (GALERIE FOTO)