Virgil Popescu: România are nevoie de noi surse de energie, dar mai ales de surse stabile (VIDEO)

Virgil Popescu: România are nevoie de noi surse de energie, dar mai ales de surse stabile (VIDEO)

Ministrul Energiei, Virgil Popescu s-a aflat la Centrală Nucleară de la Cernavodă, la aniversarea a 25 de ani de la punerea în funcțiune a Unității 1, ocazie cu care a precizat că România ar nevoie de noi surse de energie, dar mai ales de surse stabile de energie electrică.

România are nevoie de noi surse de energie electrică, dar mai ales de surse stabile, curate, reziliente și accesibile. În procesul de atingere a stabilității energetice și al decarbonării, ne dorim să implicăm tot mai mult energia nucleară.

România are nevoie de noile capacități nucleare, cu atât mai mult cu cât țara noastră susține obiectivele de mediu ale UE, care vizează atingerea țintei de 0 emisii de carbon până în 2050, șintă pe care statele membre, inclusiv Româmia, și-au asumat-o. Țina de decarbonare, care trebuie atindă până în 2013 a fost accelerată de la 40% la 55%. Această țintă ambițioasă nu poate fi atinsă fără utilizarea tuturor energiilor cu emisii scăzute de carbon, în special  a energiei nucleare care produse în bandă”, a declarat Virgil Popescu.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Ultima oră
16:23 - Ce spune presa din Bulgaria despre accidentul rutier în care a murit Dumitru Văduva, consilier județean de Brăila
16:18 - Florin Cîțu: USR spune că vrea doar funcții, nu-i interesează binele românilor. Eu am arătat că funcția nu contează pentru mine, PNL a arătat acest lucru (VIDEO)
16:14 - Florin Cîțu: Dacă ar vota guvernul Ciucă, USR și PSD ar arăta că îi interesează românii, nu doar schemele electorale. Dacă nu, toate opțiunile sunt pe masă, inclusiv alegerile anticipate (VIDEO)
16:08 - Cum se poate descărca certificatul verde digital, care este obligatoriu de astăzi pentru a circula noaptea sau pentru acces în instituțiile publice
15:56 - Alba: Jandarmii şi salvamontiştii au intervenit pentru recuperarea a trei bărbaţi care s-au rătăcit pe un traseu montan
15:56 - Gazprom nu suplimentează exporturile de gaze naturale către Europa. Estimările rămân nemodificate
15:45 - Prognoza meteo pentru două săptămâni. Minimele de până la 2 grade în octombrie. Vremea, mai caldă în noiembrie
15:19 - Cătălin Scărlătescu, petrecere fără precedent în Grecia. Ce a făcut cheful de la Antena 1, chiar sub ochii colegilor Sorin Bontea și Florin Dumitrescu
15:12 - Timișoara rămâne fără căldură și apă caldă. Viceprimar: „Singura soluţie este ca Guvernul să aloce bani din fondul de rezervă”
15:10 - Delegaţie OMS la Spitalul Victor Babeş din Timişoara. „Vrem să vedem situaţia în teren, dincolo de statistici şi de raportări”