Volodimir Zelenski cere UE să stopeze comerțul cu Rusia: Fără companiile și băncile voastre, Moscova nu va mai avea bani pentru război

Volodimir Zelenski cere UE să stopeze comerțul cu Rusia: Fără companiile și băncile voastre, Moscova nu va mai avea bani pentru război
În imagine: Președintele ucrainean Volodimir Zelenski, aplaudat în Bundestagul german. Sursă foto: Hepta - DPA Images / Michael Kappeler

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a cerut Uniunii Europene să stopeze orice activitate comercială cu Rusia, altfel nu va face decât să finanțeze în continuare războiul dus de ruși în țara sa.

Zelenski cere UE să stopeze activitățile comerciale cu Rusia

„Fără euro pentru ocupanți, închideți-le toate ușile, nu le mai trimiteți marfă, refuzați-le resursele energetice.

Fără comerțul cu voi, fără companiile și fără băncile voastre, Rusia nu va mai avea bani pentru acest război”, a susținut președintele ucrainean Volodimir Zelenski, într-un mesaj pe Telegram, citat de Le Soir.

UE ia în calcul un embargou pentru petrolul rusesc

Guvernele statelor UE vor analiza un posibil embargou asupra petrolului rusesc. Liderii din blocul comunitar se vor reuni săptămâna aceasta, când în Europa va veni și președintele american Joe Biden.

„Lucrăm la a cincea rundă de sancţiuni şi multe nume noi au fost propuse”, a declarat un diplomat european de rang înalt, citat de Reuters.

Miniștrii de Externe din UE vor discuta luni, urmând ca Biden să ajungă joi la summitul NATO, precum şi la un summit al şefilor de stat şi de guvern din UE şi la o reuniune a G7.

SUA şi Marea Britanie deja au sancționat importurile de petrol rusesc, numai că aceste țări nu depind de energia rusească la fel de mult precum multe dintre statele UE.

Potrivit unor surse citate de Reuters, ţările baltice susţin embargoul, în vreme ce Germania, continuând politica sa de până acum, consideră că nu trebuie luate măsuri pripite.

Urmăriți B1TV.ro și pe