Vor dispărea casierii de la Lidl, Kaufland, Cora sau Auchan? Ce transmit companiile

Vor dispărea casierii de la Lidl, Kaufland, Cora sau Auchan? Ce transmit companiile
casa de marcat individuală foto: B1Tv.ro

Sistemul prin care clienții pot să-și scaneze singuri produsele pentru a evita să mai aștepte la cozi în supermarketurile care nu dispun suficienți casieri pentru a se evita timpii lungi de așteptare a fost încurajat în România.

casier supermarket
foto: B1TV.ro

Cel mai recent anunț, transmis de Auchan, se referea la introducerea, începând cu luna februarie, de case în totalitate self-scan, casierii existenți fiind redirecționați către activitățile de consilieri clienți,  relatează Economedia care a întrebat mai mulți retaileri daca au în plan, în viitorul apropiat, să implementeze o soluție asemănătoare.

Deși companiile spun că vor continua extinderea și modernizarea caselor de marcat, nu vor lua prea curând decizia de a se delimita casierii existenți.

Lidl nu a dat detalii despre planurile de dezvoltare pentru casele self-scan în viitor

Contactat de Economedia, Lidl dă de înțeles că nu va elimina prea curând din casele de marcat tradiționale, având în continuare un sistem mixt de încasări.

Lidl a întrodus sistemul self-scan la finalul anului 202o și afirmă că introducerea acestui nou tip de case nu a afectat numărul angajaților din magazinele companiei.

„În prezent, Lidl România oferă posibilitatea clienților care au mai puține cumpărături să folosească și case de tip self check out în aproximativ 190 de magazine din cele peste 340 de magazine din țară.

foto: b1tv.ro

Această alternativă a fost introdusă treptat, începând cu finalul anului 2020, fără renunțarea la casele de marcat tradiționale pentru fiecare magazin. Și pe viitor, ne propunem să oferim clienților care ne trec pragul ambele variante”, transmit reprezentanții Lidl.

Compania nu a dat detalii despre întrebările Economedia privind planuri de dezvoltare pentru casele self-scan în 2023 și 2024 sau cate case self-scan are retailerul în prezent.

Cora spune că nu are prevăzute investiții în casele self-scan pentru 2023

Cora transmite că, în acest an, a prevăzut  implementarea sistemului de plată cash care să completeze soluția inițială de plată cu cardul.

„Încă de la implementarea programului case automate în rețeaua cora din România, în septembrie 2020, abordarea noastră a fost aceea de a oferi o dezvoltare serviciilor, având în vedere segmentarea existentă la nivelul clienților – o parte preferă casele automate și sunt familiarizați cu soluțiile digitale, le acceptă cu ușurință , versus o parte din clienti care nu posedă neapărat un smartphone sau un card bancar, fie prefera sa isi duca produsele la casa traditionala.

Integrarea caselor automate în plină pandemie a fost și soluția pentru reducerea timpilor de așteptare la coadă”.

Cora are 115 case automate și 270 de case cu casier și menționează că, în 2023, nu are prevăzute investiții la capitolul case selfpay, strategia de business fiind optimizarea serviciului, conform Economedia.

Kaufland: casele self-scan vin ca o alternativă de plată „mai rapidă” decât cele tradiționale

Kaufland transmite că fiecare magazin nou pe care îl deschide este prevăzut cu mai multe case self-scan, pe lângă cele tradiționale iar, în 2023, va continua planurile de extindere în România, cu cel puțin 10 magazine noi, toate dotate cu sisteme self-scan:

„Aproape toate magazinele Kaufland, din totalul de 167 deschise în România, sunt dotate și cu case self-scan, în completarea caselor de marcat tradiționale disponibile”, a declarat Valer Hancaș, director de comunicare și corporate affairs, Kaufland România, potrivit Economedia.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:47 - Nelu Cortea și Cătălin Bordea au câștigat America Express 2023! Premiul încasat de cei doi după ce au parcurs „Drumul Aurului”
23:28 - Netanyahu l-a demis pe ministrul apărării, primul membru de top din partidul premierului israelian care a cerut oprirea reformei judiciare
23:10 - Alina Mungiu-Pippidi: Mă îndoiesc că generalul Ciucă există. Ar fi un total dezastru electoral să fie candidatul PNL la prezidențiale. Liberalii se scufundă și pentru că sunt lipsiți de orice fel de lideri (VIDEO)
22:46 - Un magazin complet digitalizat, în teste la Carrefour: „Clienții pot face cumpărăturile în 20 de secunde”
22:29 - Alina Mungiu-Pippidi: De la început, Iohannis a așteptat să i se spună de la Bruxelles ce să facă în majoritatea problemelor de politică externă (VIDEO)
22:07 - Marcel Ciolacu: PNL nu e prea confortabil în acest moment în sondajele de opinie
21:39 - Rapidistele exultă după calificarea în sferturile Ligii Campionilor: „A fost în top 3 cele mai nebune jocuri din carieră” / „Satisfacția este enormă” / „Vreau ca atât noi, cât și CSM București să ajungem în Final Four”
21:13 - Sorana Cîrstea e în optimi la Miami! Românca a reușit un nou meci mare și și-a egalat cel mai bun rezultat la turneul WTA 1000 din SUA
21:06 - Marcel Ciolacu: Aș vrea o tendință mai mare către acest patriotism economic în viitorul program de guvernare / O să venim cu o schemă de încurajare a producției de produse alimentare în România
20:39 - Expert antidrog: Traficul și consumul de droguri se împletesc cu alte fenomene infracționale grave și prezintă un pericol pentru societate / În ultimii ani, au venit intens părinții către organele de aplicare a legii (VIDEO)