WizzAir va introduce de miercuri o taxă de 10 euro pentru bagajele de mână

WizzAir va introduce de miercuri o taxă de 10 euro pentru bagajele de mână

Compania aeriană low-cost WizzAir va introduce începând cu miercuri o taxă o pentru bagajele de mână. Taxa nu se va aplica și bagajelor mici care încap sub scaun, ci va fi percepută pentru bagajele mai mari de mână (troller – 42x33x25 cm)

„Ne aşteptăm ca circa 25% din pasageri să se deplaseze cu un bagaj mare de mână pentru care vor plăti 10 euro”, a declarat Daniel De Carvalho, directorul de comunicare al companiei, pentru Ziarul Financiar.

Măsura va intra joi în vigoare, pentru pasagerii care au rezervat bilete Wizz Air pentru călătorii începând cu 24 octombrie. Pasagerul va plăti 10 euro pentru bagajul mare de mână doar dacă îl declară când face rezervarea online. În cazul în care ajunge cu acest bagaj de mână la check-in, la aerport va plăti 20 de euro, iar dacă va trece de porţile de îmbarcare fără să anunţe bagajul mare de mână va scoate din buzunar 30 de euro, potrivit directorului de comunicare al companiei.

În prezent, transportul bagajelor în cabină este gratuit.

Bunurile cumpărate în aeroport, după controlul de securitate, vor fi permise în continuare în mod gratuit în cabină.

WizzAir a tranportat 2,8 milioane de pasageri anul trecut, iar anul acesta estimează că va transporta 3,1 milioane de pasageri.

Urmăriți B1TV.ro și pe