Sexul si nemurirea

Sexul si nemurirea

Dintr-un punct de vedere strict religios, lucrurile sunt simple si clare. Adam si Eva erau nemuritori inainte sa si-o puna sub crengile marului din Eden. Nu exista surse de documentare din care sa ne putem face o parere despre calitatea actului sexual primordial, insa stim sigur ca efectul lui a fost dezastruos: Adam si Eva au murit cativa eoni mai tarziu, la fel si urmasii lor (intre care ne numaram si noi). Asadar, moartea vine prin sex. E clar!
Biologia confirma experimental aceasta axioma. Exista multe organisme vii nemuritoare, contemporane cu noi. Vorbesc despre organismele unicelulare (euglena verde, de exemplu) care, tehnic vorbind, sunt nemuritoare. N-o sa vedeti niciodata o euglena verde (euglena viridis) moarta, pentru ca se divide intotdeauna inainte sa dea ortul popii. Mai exact, diviziune longitudinala. Si supravietuieste nedefinit (sau infinit) de mult, afara de cazul in care vreun microb tampit o striveste sub bocanc.
Euglena verde detine secretul nemuririi si-l aplica cu succes de milioane si milioane de ani, chiar sub ochii nostri orbiti de pofta nestavilita a sexului la intamplare.
Daca ma gandesc bine, Insusi Bunul Dumnezeu ii lasase de inteles lui Adam ca diviziunea este preferabila sexului. In fond, Eva a fost rezultatul diviziunii coastei lui Adam. Banuiesc ca nu ar fi fost greu sa apara si niscaiva puradei prin acelasi procedeu.
Dar Adam n-a inteles mesajul discret al Domnului, care ar fi trebuit (s-o recunoastem!) sa fie mai putin aluziv si sa-i spuna direct masculului din Eden cum sta treaba. Stai! De fapt, i-a zis ca daca mananca din pom, a belit-o. Dar tot n-a inteles!
Buuuuun! Si acum ce facem?
Pai, e simplu. Ne impacam cu gandul mortii si facem sex cat si cum putem pana dam coltzu’.
Cei care cauta nemurirea, sa se abtina de la sex.
Ei vor trai cu speranta ca vor deveni nemuritori, vor obtine deci ceea ce isi doresc, iar noi vom trai cu certitudinea ca imbecilii astia macar nu se vor inmulti.
PS: Dupa cum era de asteptat, fiind vorba despre britanici, Kate si William sunt rude. Din wikipedia cetire :”The closest relationship via William’s mother is a common descent from Sir Thomas Fairfax (d. 1520/1) and his wife Agnes Gascoine. The closest relationship via William’s father is a common descent from Sir William Gascoine (d. 1487) and his wife, née Lady Margaret Percy”. Faptul ca pe mama lu’ Kate o chema, inainte de maritis, Goldsmith, deja nu mai intereseaza pe nimeni.

Urmăriți B1TV.ro și pe