2022: Tehnologia vaccinului bazat pe ARNm va putea revoluționa și tratamentul cancerului

2022: Tehnologia vaccinului bazat pe ARNm va putea revoluționa și tratamentul cancerului
Sursa Foto: Freepik

Profesorul universitar dr. Thomas Seufferlein, președintele „Deutsche Krebsgesellschaft”, Societatea germană a cancerului, medic reputat și șef de clinică universitară în orașul Ulm a declarat pentru cotidianul BILD: „Anul 2022 poate aduce admiterea pentru tratament a primului vaccin împotriva cancerului!”.

Este vorba despre apariția apropiată a primelor vaccinuri terapeutice pentru combaterea unor tumori deja existente. Prin tehnologia ARN mesager pot fi astfel dezvoltate vaccinuri personalizate, bazate pe tumori individuale, capabile a le combate cu succes. Tehnologia ARN mesager sau ARNm nu este nouă. Ea a ajuns să constituie pentru unii chiar și un motiv de a refuza vaccinarea anti SarsCov2. Tehnologia ultra modernă e controversată doar pentru necunoscători și o parte a publicului din întreaga lume, care, confruntat cu pandemia, nu a auzit de ea și poate nu are încă competența să priceapă despre ce este vorba, bașca fake news-urile de rigoare. Credeți că știința este partinitoare în relațiile cu oamenii? Pentru unii mumă și pentru alții ciumă?

Cercetătorii din întreaga lume au pariat pe tehnologia ARN mesager timp de decenii iar acum aceste pariuri dau roade și nu doar în combaterea coronavirusului. Firma germană Biontech, care împreună cu gigantul farmaceutic american Pfizer a produs vaccinul anti Covid19, testează într-o fază avansată (studiu de fază a II.) vaccinuri împotriva cancerului de piele și cel al intestinului gros. Firma americană Moderna, producătoare și ea a unui vaccin împotriva virusului SarsCov2, lucrează separat la patru asemenea noi vaccinuri, bazate pe ARNm. Aceste vaccinuri, care odată apărute nu vor preveni cancerul ci îl vor trata, constituie o adevărată revoluție pentru un tratament adecvat, croit pe specificitatea diferitelor tipuri de tumori. În nici un alt domeniu medical știința nu a progresat atât de convingător ca și în studiul cancerului, a declarat prof. Seufferlein, adăugând: „Datele studiilor asupra vaccinurilor ARN mesager împotriva cancerului de piele pigmentat în negru sunt cu adevărat impresionante. La atare situație, o admitere pe piață ar putea avea loc deja anul viitor.”
2022 könnte der Anti-Krebs-Piks kommen!
https://www.bild.de/bild-plus/ratgeber/2021/ratgeber/mediziner-verraet-2022-koennte-der-anti-krebs-piks-kommen-78617192,view=conversionToLogin.bild.html

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
14:25 - Cantități record de gaze importate de Republica Moldova din România, pe la Ungheni
14:21 - Germania și Luxemburg amenință că vor bloca aderarea Croației la Schengen dacă nu intră și România, și Bulgaria (VIDEO)
14:12 - Doi tineri din judeţul Prahova au fost treziţi de mascaţi, după ce s-au filmat cu o armă pe TikTok (VIDEO)
14:11 - Bărbat căutat de autoritățile din Italia, prins în România: acesta și-a împușcat concubina și a ars trupul neînsuflețit în interiorul unei maşini pe care a împins-o într-un râu din regiunea Calabria
14:00 - Luis Enrique, demis de la naționala Spaniei după eliminarea prematură de la Cupa Mondială din Qatar
13:55 - Tinerii de la Partida Romilor vă invită să învățați limba romani
13:47 - Franța e pentru aderarea României, Bulgariei și Croației la Schengen. Gerald Darmanian: „Sunt țări prietene, surori, care au făcut eforturi enorme pentru a putea controla frontierele europene”
13:31 - Ambasada Ucrainei la Chișinău amenințată că în sediul instituției a fost amplasată o bombă. Poliția caută autorul mesajului
13:30 - Celine Dion, în vârstă de 54 de ani, este diagnosticată cu o boala denumită „Sindromul persoanei rigide”, o boală rară, care transformă bolnavii în „statui umane”
13:28 - Crimea este în continuare expusă atacurilor ucrainene, recunoaște Kremlinul / Forțele ruse susțin că au doborât o dronă în portul Sevastopol, cel mai mare oraș al peninsulei anexate ilegal