5 ani de la tragedia de la Colectiv. Un lanț al memoriei între Curtea de Apel Bucuresti și clubul în care au ars zeci de tineri

5 ani de la tragedia de la Colectiv. Un lanț al memoriei între Curtea de Apel Bucuresti și clubul în care au ars zeci de tineri
foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Se împlinesc 5 ani de la tragedia care a zguduit România și în care zeci de tineri și-au pierdut viața. Apropiații vitctimelor incendiului din clubul Colectiv cer, încă o dată, să se facă dreptate, cu ocazia acestei comemorări triste.

În semn de protest față de faptul că Justiția nu a reușit în toți acești ani să-i aducă în spatele gratiilor pe cei vinovați, rudele și prietenii victimelorfac un lanț al memoriei între Curtea De Apel Bucuresti și clubul Colectiv.

„Acum 5 ani, un lanț al durerii ne-a îngenuncheat #colectiv. Copii și părinți, frați și surori, prieteni și iubiți au ars pe 30 octombrie 2015 și ne-au schimbat viața fără ca măcar să știe asta.
La 5 ani după #colectiv, un lanț de incompetență și corupție încă ucide zi de zi în România. La 5 ani după #colectiv, un lanț de aroganță și impostură încă ne îmbolnăvește în loc să ne vindece în spitale. La 5 ani după #colectiv, un lanț de nepăsare și iresponsabilitate continuă nedreptatea în loc să pedepsească vinovații în justiție.
La 5 ani după #colectiv, cerem dreptate!
Distanțați din 5 în 5 metri, vom face un lanț al memoriei între Curtea De Apel Bucuresti și clubul Colectiv”
, se arată în descrierea evenimentului anunțat pe celebra rețea socială.

Rudele victimelor îl atacă pe primarul sectorului 4 de la aceea vreme,Cristian PopescuPiedone

Oamenii sunt nemulțumiți de faptul căCristian PopescuPiedone este din nou primar, deși este considerat unul dintre responsabilii pentru tragedia în care și-au pierdut viața apropiații lor.

„La 5 ani de la Colectiv, mulțumită justiției, vom comemora cu Piedone primar. Mulțumim statului, politicienilor și justiției.

Se fac 5 ani de când într-un club situat în centrul Capitalei României a izbucnit un incendiu care a ucis 65 de tineri. 5 ani este un prilej bun de comemorare, dar mai ales, este un bun prilej de analiză a acțiunilor instituțiilor statului român. Am vrea să aflăm ce a schimbat statul român în acești 5 ani. Am vrea să știm ce s-a schimbat în autorizarea funcționării spațiilor publice.

Am vrea să știm ce s-a schimbat în autorizarea funcționării spațiilor publice. Am vrea să știm cum se deosebește acum în România. Am vrea să știm ce a schimbat IGSU în autorizare și control, ce pași a făcut în domeniul prevenției. Am vrea să aflăm ce a construit Ministerul Sănătății?! Ar fi trebuit să avem 5 Centre de Mari Arși. Ce avem după 5 ani? Am vrea să știm de ce după 5 ani nu avem vinovații în pușcărie”, au notat reprezentanții Colectiv GTG 3010.

Cristian Piedone, care a revenit în politică și a câștigat mandatul de primar la Sectorul 5, deși în primă instanță,a fost condamnat la 8 ani și 6 luni de închisoare, pentru abuz în serviciu în Dosarul Colectiv.

Ultima oră
19:58 - Ionel Dancă: Ludovic Orban câștigă! În pofida presiunilor și împotriva tuturor forțelor văzute și nevăzute, moțiunea sa a obținut votul de susținere a 20 de filiale PNL
19:42 - Cristian Bușoi: Alegațiile precum că Ursula von der Leyen și-ar fi amânat vizita în București după congresul PNL sunt pure fabulații. Agenda sa e foarte încărcată și nu e făcută peste noapte
19:29 - Mirel Rădoi a anunțat stranierii pentru meciurile cu Germania și Armenia
19:22 - Asztalos Csaba (CNCD): Certificatul verde COVID în sine nu are elemente de discriminare, dar e important ca aceste restricții, în intepretarea mea, să fie adoptate prin lege, nu prin acte administrative (VIDEO)
18:59 - Activiștii de mediu, bătuți și umiliți de mafia lemnului. Infractorii i-au dezbrăcat la pielea goală (VIDEO)
18:58 - Mihai Dragolea, jurnalistul bătut când documenta mafia pădurilor: S-au năpustit asupra noastră cu topoare și bâte. Să ataci așa în 2021 înseamnă că ai foarte mult furt de acoperit în spate și ai de pierdut sume enorme (VIDEO)
18:05 - Probleme la Centrala Nucleară de la Cernavodă. Anunțul Nuclearelectrica
18:03 - Guvernul a aprobat lista restricțiilor pentru persoanele nevaccinate anti-COVID-19 / Certificatul verde, obligatoriu la spectacole, cinema, nunți, botezuri dacă incidența sare de 3 la mie
17:47 - Primul oraş din România care revine în scenariul roșu din cauza infectărilor cu coronavirus
17:31 - Decizie controversată a unui primar USR-PLUS: Festival cu specific german, în loc de zilele municipiului. „Va fi adresat tuturor, indiferent de gen”