A doua zi de ninsori la munte: Stratul de zăpadă a ajuns la cinci centimetri. Meteorologii anunță că temperaturile vor crește în zilele următoare (VIDEO)

A doua zi de ninsori la munte: Stratul de zăpadă a ajuns la cinci centimetri. Meteorologii anunță că temperaturile vor crește în zilele următoare (VIDEO)
Foto: carpati.org

A doua zi de ninsori la munte, unde stratul de zăpadă a ajuns la cinci centimetri, iar temperaturile au coborât sub limita de înghet, la -5 grade Celsius, informează B1 TV. Localnicii spun ca ninsoarea a venit devreme, pentru că se aşteptau la zăpadă în octombrie. Nu a lipsit nici vântul puternic, care a viscolit zăpada. Frig a fost și în masivul Călimani, unde au fost -3 grade Celsius.

Pe Rarău stratul de zăpadă a ajuns la cinci centimetri, iar temperaturile nocturne au scăzut la -2 grade Celsius. Prima ninsoare din 2015 a venit mai devreme, ţinând cont că aici fulgii de nea apăreau abia în octombrie. Şi in masivul Călimani a nins.

La munte a venit iarna deşi este abia sfârşitul lunii septembrie. În Maramureş, în oraşul Borşa, la poalele Pietrosului din Munţii Rodnei, a nins viscolit ore bune. Stratul de zăpadă a ajuns la câţiva centimetri, la altitudinea de 1.800 de metri. A nins pentru prima oară şi în masivul Ceahlău, la o atititudine de 1.650 metri, unde de asemenea s-a depus un strat subţire de zăpadă.

Potrivit meteorologului Meda Andrei, de la Administrația Națională de Meteorologie, în următoarele zile, temperaturile vor crește.

”Venim cu vești tot mai bune pentru că precipitațiile vor fi din ce în ce mai puține, chiar în zilele următoare sunt multe zone în care nu va mai ploua, iar temperaturile cresc. Este adevărat, astăzi este în continuare destul de rece, cu temperaturi până la 18 grade Celsius, dar treptat aceste temperaturi vor crește, astfel că în weekend vom ajunge din nou la temperaturi de peste 20 de grade în mare parte din țară și chiar se vor înregistra 24-25 de grade”, a declarat Meda Andrei.

A doua zi de ninsori la munte

Ultima oră
22:22 - Cipru introduce măsuri mult mai stricte pentru prevenirea COVID-19. Ce acte trebuie să aibă turiștii la intrarea în țară și în spațiile publice
22:12 - Virgil Guran (PNL): Sper că nu se dau bani la rectificare contra voturi. Vedem atunci… / Avem colegi cărora li s-au scos niște dosare / Serviciile au intervenit prin partide. Asta nu trebuie să se mai întâmple (VIDEO)
21:35 - Virgil Popescu, ministrul Energiei: OMV nu poate vinde acțiunile de la Petrom către o altă companie fără acordul statului român
21:30 - Violeta Alexandru: Rectificarea bugetară nu trebuie să pară ca și când ar fi o vânătoare de vrăjitoare, ca și cum așteptăm la cotitură un pretext contra unor miniștri
21:01 - Revoltă într-o comunitate din Spania, după ce un român a fost bătut până la comă de mai mulți interlopi. Indivizii, cunoscuți pentru faptul că atacă oamenii doar ca să se distreze (VIDEO)
20:53 - Alertă pentru turiștii din Bulgaria. Canicula a provocat importante incendii de vegetație
20:38 - Atacul asupra petrolierului Mercer Street, în care și-a pierdut viața un român | Ambasadorul român şi însărcinatul cu afaceri britanic, convocaţi la MAE iranian
20:07 - Traian Ogâgău, edilul din Sângeorz-Băi filmat când își umilea fiica, și-a pierdut mandatul. El și-a lăsat cumnatul primar interimar
20:04 - PSD: Este imperios necesară adoptarea legii consumatorului vulnerabil. Proiectul trebuie să fie înscris pe ordinea de zi din Camera Deputaților
19:39 - Elevii români au câștigat trei medalii de aur și una de argint la Olimpiada Internațională de Chimie. „E un rezultat cu adevărat excepțional”