Activistul Mihai Dragolea, despre tragedia de la Lacul Morii: „Uneori, câinii sunt preferați acolo unde au loc treburi dubioase”

Activistul Mihai Dragolea, despre tragedia de la Lacul Morii: Uneori, câinii sunt preferați acolo unde au loc treburi dubioase
Foto: pixabay.

Mihai Dragolea, activistul care se ocupă de câinii comunitari, a comentat tragedia de sâmbătă. Reamintim că Ana Oroș și-a găsit sfârșitul, în București, după ce a fost atacată de o haită de câini. Victima avea 43 de ani și alerga lângă Lacul Morii.

Teoria unui activist care se ocupă de câini maidanezi

„De câțiva ani activez la un adăpost de câini de lângă București, așa am avut ocazia să mă întâlnesc des cu zona.

Pe lângă București – un oraș bogat chiar dacă nu pare – înfloresc tot felul de anomalii cauzate de accesul la bani: de la balastiere neconforme cu normele de mediu la afaceri cu fier vechi, depozitări ilegale de deșeuri în zone naturale, la autorități indiferente, dar conectate la fluxul de bani antrenat de Capitală.

Din păcate, tot bucureștenii suferă de pe urma acestor fărădelegi, ei fiind cei care lucrează, trăiesc și plătesc impozite în orașul lor. (…)

Am citit diferite informații conform cărora în zonă sunt câini, unii și de rasă, care nu sunt îngrijiți corespunzător. Am văzut fotografii cu aceste animale lăsate libere, trimise de cetățeni disperați de situație. Acești câini sunt prezenți acolo cu un scop anume, nu aiurea sau din dragoste de animale.

Uneori, câinii sunt preferați acolo unde au loc treburi dubioase, țin lumea departe de depozite ilegale de deșeuri, de platforme care procesează fier vechi cu proveniență îndoielnică, sunt folosiți la intimidarea unora care datorează bani altora, și așa mai departe.

Limita Bucureștiului, zona care înconjoară Capitala, a devenit un fel de Vest Sălbatic care ne înconjoară și sufocă orașul. Câinii sunt puși uneori să participe.

Majoritatea câinilor abandonați provin din gospodăriile rurale care nu-și castrează câinii conform legii. Din păcate, oamenii nu sunt deloc preocupați de soarta animalelor.

Dat fiind faptul că la noi găsești câini pe toate gardurile, pierderea sau achiziția lor nu e vreo mare bătaie de cap, deseori e văzută ca o simplă tranzacție nevaloroasă”, a explicat activistul Mihai Dragolea, în cadrul unui interviu pentru libertatea.

O femeie de 43 de ani, sfâșiată de câini

De ce a murit, de fapt, Ana Oroș, femeia care și-a găsit sfârșitul sâmbătă dimineața, în București, sfâșiată de o haită de câini. Aceasta avea 43 de ani și alerga lângă Lacul Morii când a fost atacată. La sosirea autorităților, femeia era deja decedată.

Ana Oroș a sângerat până la moarte și avea mușcături pe toată suprafața corpului, conform autopsiei, potrivit stiripesurse.ro.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:08 - Președintele CNCD, despre scandările xenofobe de la meciul Sepsi – FCU Craiova: „Stadioanele nu sunt un loc în care să permitem astfel de comportamente de incitare la ură și discriminare” (VIDEO)
23:36 - Șercan, despre Ciucă, Bode și restul plagiatorilor: Ei încearcă să-și poleiască incompetența cu titluri academice obținute prin fraudă, apoi sunt dispuși să demoleze principii și instituții pentru a șterge orice responsabilitate (VIDEO)
22:42 - Ramona Bruynseels s-a înscris în AUR. Ea a candidat în 2019 la președinție din partea formațiunii lui Dan Voiculescu și a spus în campanie că România și Rusia sunt „împreună parte a NATO”
22:18 - DSU a lansat versiunea actualizată a aplicaţiei destinate protecției civile. Raed Arafat: Oamenii să o studieze nu în timpul dezastrului, ci înainte, să vadă cum pot beneficia de ea cât mai mult posibil (VIDEO)
21:33 - Raed Arafat: Lumea a fost avertizată privind codurile de ninsori. Călătoriile trebuiau limitate / E greu de intervenit când e viscol deoarece „tu scoți zăpada și vântul o adune înapoi” (VIDEO)
21:08 - Bărbat arestat după ce a şantajat o femeie cu publicarea de imagini compromiţătoare. Câți bani i-a dat victima
20:47 - Patronul clubului Sepsi: Suporterii Craiovei au scandat numai lozinci rasiste și xenofobe, inclusiv împotriva lui Adrian Mititelu. Au venit pentru scandal
20:15 - Alegeri în Austria Inferioară: Partidul lui Nehammer a luat 39,9%. Formațiunea extremistă FPO se situează pe locul al doilea
19:38 - Întâlnire a liberalilor la Vila Lac, în contextul tensiunilor cu PSD. Nicolae Ciucă le-ar fi spus PNL-iștilor că „rotația se va face ca în protocol” și că „Guvernul a fost performant”
19:00 - Meci de coșmar pentru Ciprian Tătărușanu. Nota primită de român după ce a încasat 5 goluri de la Sassuolo