Aglomerație la Târgurile de Crăciun. Autoritățile impun primele restricții (VIDEO)

Aglomerație la Târgurile de Crăciun. Autoritățile impun primele restricții (VIDEO)

Printre măsurile de protecție sanitară adoptate de autorități, odată cu alerta dată de apariția variantei virale a COVID-19, Omicron, se numără și restricțiile legate de organizarea și participarea la Târgurile de Crăciun, unele dintre cele mai aglomerate locuri din această perioadă.

Pentru Târgul de Crăciun din Piaţa Universităţii, Primăria Capitalei a anunţat limitarea capacității evenimentului la 1.000 de persoane simultan, iar programul se va încheia la ora 21.00, în fiecare seară.

„Pentru a evita timpii de așteptare de la intrări, în noul context al limitării capacităţii locaţiei, vă aşteptăm încă de dimineaţă să petreceţi momente frumoase alături de cei dragi sau să vă faceţi cumpărături în linişte. Astfel, noul program al Târgului de Crăciun Bucureşti va fi de luni până vineri, între orele 12:00-21:00 / sâmbătă-duminică, între orele 10:00-21:00. Pentru a ne bucura cât mai mulţi de perioada aceasta frumoasă din an, pe 29, 30 noiembrie şi pe 1 decembrie, declarate zile libere, târgul se va deschide la ora 10:00. Primăria Capitalei reaminteşte că pentru o gestionare adecvată a numărului de vizitatori, esenţială din motive de sănătate şi siguranţă accesul în târg se va face pe bază de bilet, care va acoperi, de asemenea, o parte din costurile organizării evenimentului.

Preţul biletului care asigură o intrare/zi la târg este de 5 lei la achiziţionarea online, respectiv de 7 lei, la casa de bilete din locaţie. Copiii cu vârsta până în 12 ani beneficiază de acces gratuit. Biletele online sunt disponibile începând cu 12 noiembrie, iar casa de bilete, funcţionează pe toată durata de desfăşurare a evenimentului Bucharest Christmas Market”, a transmis Primăria Capitalei.

Aglomerație și cozi la Târgurile de Crăciun

În ciuda situației pandemice îngrijorătoare, sute de oameni sunt dispuși să stea la cozi zeci de minute pentru a putea trece pragul evenimentelor festive. Localnicii, dar și turiștii vor să aibă parte rând pe rând de oportunitățile culinare ori de obiectele decorative puse la dispoziție de către comercianții din cadrul târgurilor.

Cu măștile pe față și înarmați cu răbdare, bucureștenii își așteaptă rândul. Fie că stau la coadă ca să prezinte certificatul COVID, ori ca să își achiziționeze bilet oamenii sunt cuprinși de feeria sărbătorilor și se bucură de atmosfera festivă din Capitală, chiar dacă trebuie să petreacă zeci de minute la intrarea Târgului de Crăciun.

Scenariul se repetă și la Sibiu, unde alte câteva sute de persoane au format așteaptă la coadă ca să poată vizita Târgul de Crăciun.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.