Alertă maximă: numărul celor decedaţi în valurile mării creşte în fiecare zi!

Alertă maximă: numărul celor decedaţi în valurile mării creşte în fiecare zi!
Foto: renasterea.ro

Steagul rosu care interzice scăldatul în mare era arborat de trei zile pe toate plajele din sudul litoralului!

Cod galben de vânt puternic pe litoral, porturile închise: nave ale Garzii de Coastă și ale Agenției de salvare a Vieții pe mare caută, de ieri, alţi doi tineri de 17 și 18 ani, dispăruți marți seară în valuri la Costinești!

Primele informații despre dispariția celor doi tineri au veni marți seară, când o persoană aflată pe plaja din Costinești a anunțat autorităţile că două persoane care înotau în larg nu s-ar fi întors.

Îngrijorările au fost cu atât mai mari cu cât vântul, valuri mari şi curenți puternici nu ar fi dat nicio şansă de supravieţuire nimănui. O femeie din Vaslui ar fi anunțat poliția din Costinești, conform Europa FM, că cei doi copii nu au ajuns seara trecută la hotelul în care erau cazați.

Dimineață, căutările au fost reluate cu dificultate din cauza vântului și a valurilor

Scafandrii nu au putut intra în mare, singurele ambarcaţiuni care au participat la căutări au fost cele ale ISU și ARSVOM.

Alți zeci de turiști care au ignorat steagul roșu au fost salvați de salvamari în ultima clipă.

Salvamarii susţin că nu au văzut de ani buni o mare atât de neprietenoasă.

Interzis scăldatul!

Turiștilor care au ajuns miercuri pe plajă li s-a interzis să intre în mare.

Steagul roșu este arborat pe tot litoralul dar, tragediile din ultima vreme sunt totuşi ignorate de anumiţi turişti inconştienţi care ignoră avertismentele salvamarilor.

Potrivit meteorologilor, vântul va suflă cu intensificãri temporare, rafale în general de peste 50-60 km/h iar temperaturile maxime se încadrează între 29 şi 31 de grade,  cele minime între 16 şi 20 de grade.

Temperatura apei mãrii are valori cuprinse între 25 şi 27 de grade.

Zi neagră pe litoral: şase persoane au murit de la începutul săptămânii

Nu mai puţin de trei persoane şi-au pierdut luni viaţa. Doi bărbați s-au înecat în stațiunea Eforie Nord, iar un altul în Saturn.

Prima intervenţie s-a înregistrat în staţiunea Saturn, în zona golfului Diana. Aici, salvamarii au scos din apă două persoane care apoi au fost preluate cu şenilata de către ISU Dobrogea şi SMURD Saturn. Cu toate eforturile, una dintre ele, un tânăr de 23 de ani, a fost declarat decedat.

Tânărul de 23 de ani a intrat în marea agitată, ignorând steagul roșu arborat, iar manevrele de resuscitare aplicate au fost în zadar, potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dobrogea al Județului Constanța.

Ulterior, alte două persoane au fost scoase din mare de către salvamari, în Eforie Nord, dar nu au răspuns favorabil manevrelor de resuscitare și a fost declarat decesul acestora. E vorba de doi bărbați, unul de 28 ani din Ialomița și, respectiv, 48 ani din Dâmbovița.

Urmăriți B1TV.ro și pe