ALERTĂ! Vine CICLONUL peste România! VEZI ZONELE AFECTATE de ploi și ninsori (FOTO)

ALERTĂ! Vine CICLONUL peste România! VEZI ZONELE AFECTATE de ploi și ninsori (FOTO)

După zile bune de primăvară în mijlocul iernii, vremea se va înrăutăți și la noi în țară, iar de vină va fi un nucleu ciclonic activ în zona Mării Mediterane ce se îndreaptă spre noi.

”Precipitaţiile se vor extinde treptat dinspre sud-vest și vor cuprinde treptat majoritatea regiunilor; local, cantităţile de apă vor fi însemnate, iar modelele numerice de prognoză estimează 2 intervale în care se vor cumula cantităţi mai însemnate”, anunță pagina de Estimări și Prognoze Meteo.

Astfel, pe 8 februarie, de la ora 08.00 dimineață până la 11.00, precipitaţiile vor fimai ales în estul Munteniei, Dobrogea şi sudul Moldovei. Local se pot cumula peste 15…20 mm, iar trecător se pot semnala şi descărcări electrice.

Apoi, de pe 8 februarie, ora 11.00, până pe 10 februarie, ora 00.00, precipitațiile se vor manifesta pe arii extinse în Moldova, Maramureş, Crişana, Transilvania şi în zonele montane aferente. Treptat, în aceste zone, ploile se vor transforma în lapoviţe şi, local, ninsori.

”Local se vor depăşi 10…20 mm și pe arii mai restrânse, mai ales în partea central-estică şi nord-estică a Transilvaniei, dar şi în zonele montane aferente, 25…35 mm. Stratul de zăpadă nou depus va atinge 5…10 cm local, posibil peste 15…25 cm, mai ales în partea central-estică a Transilvaniei, iar în zona montană aferentă (Munții Călimani) se pot depăşi 30…40 cm”.