Alexandru Mironov: E clar că inteligența de homo sapiens nu poate fi singura din univers. Oumuamua, cel mai bun exemplu de fenomen pe care nu îl putem înțelege (VIDEO)

Alexandru Mironov: E clar că inteligența de homo sapiens nu poate fi singura din univers. Oumuamua, cel mai bun exemplu de fenomen pe care nu îl putem înțelege (VIDEO)
Foto simbol: Pixabay

Scriitorul Alexandru Mironov spune despre Oumuamua, „un fel de asteroid”, că este cel mai bun exemplu de fenomen pe care nu îl putem înțelege, în condițiile în care a traversat o mare parte din sistemul nostru solar și a făcut-o schimbând vitezele, „ceea ce nu se întâmplă la pietroaiele cosmice”.

„Nu știm despre el nimic, l-am măsurat și el nu corespunde parametrilor pe care noi îi știam, adică nu vrea să se prezinte, ca să zic așa”, a explicat jurnalistul, joi seară, pe B1 TV, la „Actualitatea” cu Tudor Mușat, unde a punctat că Oumuamua ar putea fi la fel de bine un artefact trimis de o altă civilizație sau o navă gigantică, care pleacă cu o întreagă civilizație de pe o planetă aflată sub amenințare.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

E clar că inteligența de homo sapiens nu poate fi singura din univers, a subliniat Alexandru Mironov

Întrebat dacă proiectul Galileo ne apropie de confirmarea vieții extraterestre, Alexandru Mironov a afirmat: „Ne aflăm, ca să zic așa, la sezonul de vară de vânat extratereștrii. Bineînțeles că lumea se plictisește vara și atunci trebuie neapărat să apară evenimente care să ne incite mai tare să căutăm în jurul nostru. Da, într-adevăr este un moment în care o mare universitate se implică, Harvard, și se implică folosind elemente de noutate absolută, inteligența artificială. Prin urmare, o rețea de telescoape va fi așezată în diverse puncte. Această rețea va fi armonizată, coordonată în așa fel încât să prindă zone de pe cer, care să fie ținte cu șanse de a oferi ceva”.

„Cel mai bun exemplu de obiect, de fenomen pe care nu îl putem înțelege se petrece acum, sub ochii noștri, vorbesc de ochii tehnici, de telescoape. Un fel de asteroid, care a fost botezat drept Oumuamua, este în formă de trabuc, așa cum spun regulile OZN-urilor, și într-adevăr a traversat o mare parte din sistemul solar. A traversat schimbând vitezele, ceea ce nu se întâmplă la pietroaiele cosmice. Nu știm despre el nimic, l-am măsurat și el nu corespunde parametrilor pe care noi îi știam, adică nu vrea să se prezinte, ca să zic așa”, a adăugat el.

Alexandru Mironov spune că OZN-urile sunt, practic, „obiecte zburătoare neidentificate pe care ne vom strădui să le identificăm”.

„Dacă sunt baloane meteorologice, dacă sunt resturi ale unor nave, ale unor sateliți, le vom afla pe rând, dar la foarte multe dintre aceste fenomene trebuie să ridicăm din umeri și să spunem, nu înțelegem. De altfel, nu e rușine să spui asta, încercăm din ce în ce mai mult să înțelegem”, a punctat scriitorul.

Discuțiile de acest gen nu mai sunt science fiction, a explicat Alexandru Mironov.

„E clar că nu putem fi singura inteligență din univers, numai aceasta a noastră, inteligența de homo sapiens. Distanțele sunt atât de mari între planete care se învârt în zone potrivite vieții în jurul soarelui lor încât deocamdată legile fizicii nu ne permit. Legile fizicii, însă, și civilizațiile care eventual există ne permit să ne trimitem unul altuia, o civilizație către altă civilizație, anumite artefacte, care să și cerceteze. Poate că acest Oumuamua este un asemenea artefact sau, de ce nu, ca în romanele SF, poate că este o navă gigantică, care pleacă cu o întreagă civilizație de pe o planetă care e amenințată cu cine știe ce fenomen, cataclism cosmic și se duce să găsească altceva în altă parte. Nu mai este science fiction ce vă spun eu, deja este știință care caută, știință care recunoaște nu umil, dar recunoaște că doar atât știm până acum și asta este proiectul Galileo”, a mai spus el.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`