Alexandru Rafila: Din toamnă vor fi deschise centre de vaccinare anti-COVID şi în unităţi medicale

Alexandru Rafila: Din toamnă vor fi deschise centre de vaccinare anti-COVID şi în unităţi medicale
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, despre posibilitatea de a compensa vaccinurile: „Statul român a cheltuit foarte mulţi bani pentru vaccinuri care n-au fost utilizate”.

Cazurile de COVID-19 cresc de la o zi la alta și în România. În acest context, ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat joi că din toamnă, în cazul în care va exista interes, se vor putea deschide centre de vaccinare anti-COVID-19 şi în unităţi medicale.

Alexandru Rafila, despre vaccinarea COVID

„Sunt convins că în această toamnă, mai ales dacă va veni vaccinul cu noua formulă şi va exista interes pentru vaccinare, acest inconvenient va fi depăşit, noi ne organizăm ca să putem să facem vaccinare şi în alte instituţii medicale cu excepţia medicilor de familie. O să promovăm acte normative în acest sens încât toate unităţile medicale să poată să organizeze centre de vaccinare şi împotriva COVID ca să nu existe, ştiu eu, limitarea accesului oamenilor la vaccinare, să trebuiască să meargă la 50 de km să se vaccineze, să se poată vaccina mult mai aproape de domiciliu.

România pare să atingă în luna august vârful unui nou val de Covid, iar cifrele anunțate zilnic provoacă fiori atât în rândul persoanelor deja infectate, cât și în cazul celor care trăiesc cu teama că s-ar putea îmbolnăvi.

Alexandru Rafila, optimist: „A încetinit creşterea cazurilor de COVID-19”

Chiar și așa, în ciuda previziunilor sumbre, Alexandru Rafila, ministrul sănătății, vede partea plină a paharului și este optimist, căci observă că numărul de noi cazuri nu crește alarmant de pe o zi pe alta, fapt îmbucurător care poate să confere speranța că situația se va stabiliza în perioada următoare.

Alexandru Rafila a declarat marți, la Antena 3, că se poate observa o încetinere a creșterii cazurilor de Covid-19 și speră ca odată cu aceasta situația să se stabilizeze.

Urmăriți B1TV.ro și pe