Alexandru Rafila: Nu cred că o să fie o problemă ca școlile să fie redeschise în condiții de siguranță / Nu avem în momentul de față niciun fel de instrument care să facă posibilă utilizarea măștii (VIDEO)

Alexandru Rafila: Nu cred că o să fie o problemă ca școlile să fie redeschise în condiții de siguranță / Nu avem în momentul de față niciun fel de instrument care să facă posibilă utilizarea măștii (VIDEO)
Foto: Guvernul României / Facebook

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, estimează că școlile vor putea fi redeschise în condiții de siguranță în noul an școlar, mai ales că în momentul de față actorii implicați „știu deja ce trebuie făcut încât să limiteze închiderea școlilor”.

Ce a spus Alexandru Rafila despre redeschiderea școlilor și purtarea măștii de protecție

Întrebat luni într-o conferință de presă dacă există posibilitatea ca elevii să învețe în sistem online în cazul în care spitalele vor fi din nou pline, ministrul Sănătății a explicat: „Eu nu vreau să fac speculații, asta am spus. Nu cred că la data începerii școlilor sistemul de sănătate va fi în pericol în ceea ce privește capacitatea de a spitaliza și de a trata pacienții infectați Covid”.

„Nu cred că o să fie o problemă ca școlile să fie redeschise în condiții de siguranță, mai ales că în momentul de față atât cadrele didactice, conducerea școlilor, inspectoratele școlare, Ministerul Educației (…) știu deja ce trebuie făcut încât să limiteze închiderea școlilor și cu atât mai puțin să nu punem sub semnul întrebării începutul noului an școlar”, a continuat oficialul.

Întrebat dacă este exclusă o eventuală regulă pentru purtarea măștii în școli, el a adăugat: „Nu avem în momentul de față niciun fel de instrument care să facă posibilă utilizarea măștii. Noi am recomandat-o, știți bine că am recomandat-o. Este important ca lumea să conștientizeze necesitatea utilizării măștii atunci când trebuie, să conștientizeze faptul că aerisirea spațiilor închise unde există multe persoane este o soluție extrem de simplă, de facilă”.

„Suntem în cursul verii, în septembrie probabil că o să fie o vreme asemănătoare cu cea de acum, așa că nu există nicio problemă, din punctul meu de vedere, să ne gândim la o reîntoarcere în condiții de siguranță a copiilor la școală”, a mai spus Alexandru Rafila.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:56 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic: “Ce sunt pedepsele karmice? Când și cum se aplică acestea (VIDEO)
23:33 - Directorul unei companii energetice publice germane participă ca observator la referendumul de anexare a provinciei Zaporojie la Rusia
22:55 - Planul lui Putin după anexarea teritoriilor din Ucraina: Kremlinul ar urma să introducă legea marțială și să interzică bărbaților să părăsească țara
22:21 - Marian Daragiu, vicepreședinte al Partidei Romilor și subsecretar de stat la Ministerul Educației: „Cazul Caracal a scos la iveală în primul rând o serie de disfuncționalități la nivel de instituții” (VIDEO)
21:43 - Xi Jinping, subiect de căutare pe rețelele sociale, în urma zvonurilor privind arestarea sa și o lovitură de stat în China (VIDEO)
21:26 - Continuă protestele în Rusia: Peste 700 de manifestanţi împotriva mobilizării lui Putin în războiul rus din Ucraina, arestaţi în 32 de oraşe
20:55 - Parlamentul rus ar urma să dezbată pe 29 septembrie alipirea la Rusia a provinciilor ucrainene ocupate
20:22 - Momente de panică pentru fratele lui Edi Iordănescu. Ambulanţa a intrat pe teren pentru a-i acorda îngrijiri medicale în CS Dinamo – FCSB 2
19:57 - Video complet cu bătaia dintre Anamaria Prodan şi Laurenţiu Reghecampf. Ce a declanșat conflictul și cum au ajuns cei doi să își împartă pumni
19:17 - Horoscop Alina Bădic pentru săptămâna 25 septembrie– 1 octombrie 2022. Nativii Taur au posibilitatea de a avea o expansiune incredibilă pe plan financiar (VIDEO)