Alexandru Rafila: Până în 30 septembrie, spitalele COVID vor reveni la activitate normală și vor consulta pacienți cu orice boală

Alexandru Rafila: Până în 30 septembrie, spitalele COVID vor reveni la activitate normală și vor consulta pacienți cu orice boală
Foto: Guvernul României / Facebook

Alexandru Rafila (PSD), ministrul Sănătății, a declarat, luni, că activitatea în spitalele pentru cazurile de COVID va reveni treptat la normal până pe 30 septembrie. O Ordonanță de Urgență în acest sens e în curs de avizare.

Rafila, despre tratarea bolnavilor în spitale

„Este o ordonanţă de urgenţă în momentul de faţă în procedură de avizare, urmată ulterior de acte normative pe care le va elabora Ministerul Sănătăţii. Toate aceste spitale vor putea să consulte toate tipurile de pacienţi.

Sigur, va exista o zonă pentru pacienţii infectaţi cu noul coronavirus, dar ideea noastră este ca măcar până la 30 septembrie să putem să revenim progresiv la activitate normală.

Din cauza asta vom asigura finanţare în mod similar la nivelul cheltuielilor efectuate până la 30 septembrie, după care se va trece la finanţarea clasică, să spunem (…).

Deci lăsăm o perioadă de 6 luni ca să poată să existe o reluare a activităţii graduală pentru că nu se poate face dintr-o dată”, a declarat Alexandru Rafila, citat de Agerpres.

Tot luni, ministrul Sănătății a anunțat că, de săptămâna viitoare, pastilele de iodură de potasiu vor fi distribuite populației generale eligibile.

Cele mai noi date privind numărul de cazuri COVID în România

Potrvit datelor publicate azi de Ministerul Sănătății, în ultima zi în România au fost raportate 1.951 de infectări cu coronavirus și opt decese.

În ultimele 24 de ore au fost efectuate 5.445 de teste RT-PCR şi 12.270 teste rapide antigenice.

Din cele opt victime, cinci nu erau vaccinate.

Numărul persoanelor cu COVID-19 internate în spitale este de 2.847, cu 94 mai multe faţă de ziua anterioară, iar la ATI se află 400 de pacienţi, din care 349 sunt nevaccinaţi.

Urmăriți B1TV.ro și pe