Alin Stoica: Administraţia este mult în urmă în procesul de digitalizare

Alin Stoica: Administraţia este mult în urmă în procesul de digitalizare
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Prefectul Capitalei, Alin Stoica a declarat, miercuri, că administraţia este mult în urmăîn procesul de digitalizare.

„Administraţia în momentul de faţă este mult în urmă în acest proces de digitalizare. Nu avem încă resursele necesare, nu avem încă competenţele care să fie asimilate de personal şi aici trebuie făcut un efort semnificativ, asta ca să ajungem să folosim toate datele pe care statul le are la dispoziţie prin toate instituţiile sale, iar datele respective trebuie folosite în interesul mediului de afaceri, adică să avem toate datele de care avem nevoie la un click distanţă”, a spus Alin Stoica,la evenimentul „Focus Bucureşti: dezvoltare urbană, economie, mobilitate”, potrivit Agerpres.

„Odată cu digitalizarea se nasc noi ameninţări, am văzut foarte de curând acele atacuri cibernetice (…). Deci, în momentul în care digitalizarea are loc fără a se ţine cont de astfel de provocări, apar aceste riscuri şi atunci principala provocare este creşterea capacităţii de a gestiona aceste riscuri cibernetice, securitatea online. Pentru asta trebuie şi investiţii, trebuie şi personal calificat”, a afirmat Alin Stoica.

Ultima oră
07:43 - Incendiile de vegetație au provocat noi evacuări de turiști în Turcia. Grecia, Italia și Bosnia s-au confruntat și ele cu flăcări violente, iar valul de căldură continuă (VIDEO)
07:15 - Furtunile au făcut ravagii în țară. Maramureș, printre cele mai afectate județe (VIDEO)
23:56 - O sportivă din echipa olimpică a Belarusului a refuzat să se urce în avion și a rămas pe aeroportul din Tokyo, unde fusese dusă împotriva voinței sale
23:22 - Bătaie între un grup de turiști și salvamari, în Eforie Nord. Trei persoane au ajuns la spital în urma conflictului, iar patru turiști au fost duși la audieri (VIDEO)
23:08 - Cinci adolescenți s-au înecat în râul Siret. Victimele aveau între 14 și 18 ani (VIDEO)
22:45 - Virgil Guran: Dacă rectificarea bugetară nu va fi făcută pentru toată lumea, e foarte grav / Funcțiile politice trebuie să treacă prin forul de conducere din partid (VIDEO)
22:14 - Igor Grosu, după discuția cu Ludovic Orban: „Am fost asigurat că România este gata să intensifice semnificativ susținerea Republicii Moldova cu proiecte importante”
21:56 - Un adolescent de 15 ani s-a înecat în râul Suceava, pe raza localității Milișăuți
21:35 - Trei cutremure duminică în Vaslui. Unul dintre seisme, produs în jurul orei 21, a avut o magnitudine de 4,1
21:19 - După Israel și Marea Britanie, și SUA acuză Iranul pentru atacul soldat cu moartea unui român și a unui britanic. Antony Blinken: Nu există nicio justificare pentru acest atac