Alin Stoica, planuri pentru valul 4 al pandemiei: În ultimele două săptămâni s-a triplat incidența. Trebuie să ne pregătim (VIDEO)

Alin Stoica, planuri pentru valul 4 al pandemiei: În ultimele două săptămâni s-a triplat incidența. Trebuie să ne pregătim (VIDEO)
Alin Stoica, prefectul Capitalei / Foto: captură B1 TV

Prefectul Alin Stoica a vorbit despre eventualele măsuri de pregătire a  unităților medicale, dar și posibile măsuri de combatere a răspândirii pandemiei de SARS-CoV-2, ce vor fi aplicate în București.

S-a triplat incidența în ultimele două săptămâni. Am ajuns de la șase cazuri până la 40 de cazuri, a fost un vârf de 54 de cazuri zilele trecute.

Am discutat posibilele măsuri de creștere a rezilienței, protejarea medicilor și personalului care asigură îngrijirea în așa fel încât să își poată efectua atribuțiile.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

În momentul în care valul va crește INSP estimează că vor fi foarte multe cazuri la mijlocul lunii septembrie, cam 1.600 de cazuri pe zi. Până la acel moment trebuie să ne pregătim. Estimăm că pe București – Ilfov vor fi cam jumătate din cazurile noi”, a declarat prefectul Alin Stoica.

Vaccinarea, un pas pentru combaterea pandemiei

Trebuie să punem accent pe vaccinarea personalului medical, ca el să nu fie afectat de următorul val. Pentru a ajunge acolo, ASSMB a efectuat un sondaj pentru a înțelege care sunt cauzele pentru care personalul medical nu se vaccinează (…) În afară de personalul sanitar ne-am concentrat atenția pe personalul didactic”, a mai adăugat prefectul Capitalei.

În București, în afară de cei vaccinați mai sunt și oameni care au trecut prin boală, probabil suntem undeva la peste jumătate imunizare, care este insuficient pentru asigurarea imunității de turmă”, a explicat prefectul.