Ancheta continuă în cazul jafului din Otopeni, unde două bancomate au fost aruncate în aer. Autorii încă sunt căutați: „Ceva nu a mers în modul lor de operare” (VIDEO)

Ancheta continuă în cazul jafului din Otopeni, unde două bancomate au fost aruncate în aer. Autorii încă sunt căutați: „Ceva nu a mers în modul lor de operare” (VIDEO)
foto: Pixabay

Investigația privind jaful din Otopeni este în plină desfășurare. După ce hoții au aruncat în aer două bancomate ale unei bănci comerciale, polițiștii continuă cercetările pentru găsirea autorilor, potrivit B1 TV.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Ancheta continuă în cazul jafului din Otopeni, unde două bancomate au fost aruncate în aer

Ancheta este în plină desfășurare, însă în acest moment sunt foarte puține date. Polițiștii analizează imaginile de pe camerele de supraveghere și, totodată, sunt audiați mai mulți martori, pentru a se afla cu exactitate ce s-a întâmplat acolo, în noaptea de luni spre marți.

De altfel, în prezent, se reabilitează zona unde a avut loc explozia, iar în interior este un adevărat șantier, așa cum poate fi observat și în imaginile difuzate de B1 TV. Muncitorii scot cu greu, din incinta băncii, bucăți de materiale.

Până la această oră, nu se știe cu precizie cu ce sumă au fugit hoții, iar făptuitorii încă nu au fost depistați. Cercetarea la fața locului s-a încheiat, marți după-amiază.

Autorii încă sunt căutați

Astfel de atacuri par să fi devenit tot mai frecvente în ultima perioadă, atât la noi în țară, cât și în Europa, însă de multe ori autorii faptelor au rămas necunoscuți. Deși aparent jaful de ieri dimineață nu s-a terminat chiar cum sperau infractorii, experții susțin că atacul a fost pregătit cu minuțiozitate.

„Acești indivizi specializați și pe afară, prin Spania, prin Austria și așa mai departe, și-au pus la punct un mod de operare. Monitorizează zona câteva zile la rând, ei stau acolo, văd că se alimentează și așa mai departe. Oamenii aceștia nu vin așa, hodoronc-tronc. Faptul că au fost aruncate în aer două bancomate de la două bănci ne duce pe noi cu gândul la faptul că acești indivizi nu au reușit la prima faptă să obțină foarte mulți bani, la a doua tot așa, ceva nu a mers în modul lor de operare. E vorba de exploziv, iar în spate poate că ei aveau o mașină pregătită să fugă ceva mai încolo. Cam acesta e modul lor de operare”, a declaratLiviu Chesnoiu, expert criminalist.

Experții susțin că o soluție pentru împiedicarea unor atacuri de acest gen ar fi ca băncile să fie obligate să își păzească banii, care reprezintă o adevărată tentație pentru hoți.

„Aceste bănci de foarte mult timp nu mai au paznici. Banii sunt asigurați, deci nu este o problemă pentru ei chestia aceasta, dar sunt foarte multe pagube materiale. Vă dați seama, fațada blocurilor este distrusă, mașini poate distruse și nu se ține cont. Poate ar trebui dată o lege în sensul acesta să își păzească băncile – ar fi bine ca banca, fiecare bancă să țină cont de toate aceste pagube materiale și de disconfortul, și panica creată, și să fie un paznic acolo”, a mai adăugat Liviu Chesnoiu.