Andrei Caramitru sare în apărarea tatălui său: ‘Sper ca TNB să îi dea în judecată. Mihai Călin, un actor profund mediocru’

Andrei Caramitru sare în apărarea tatălui său: 'Sper ca TNB să îi dea în judecată. Mihai Călin, un actor profund mediocru'

Andrei Caramitru, membru USR, sare în sprijinul tatălui său, marele actor Ion Caramitru,după ceactorii Mihai Călin și Marius Manole au transmis, pe Facebook, o ”scrisorică deschisă” directorului teatrului Național, în care îl acuză de ”lipsa totală de deschidere spre dialog” și egoism.

Politicianul susține că cei doi ar trebui dați în judecată pentru „aberațiile si minciunile” lor și îi îndeamnă să meargă să ceară schimbările legii în Parlament, nu să facă „circ” în mediul online.

BOMBĂ ÎN SHOWBIZ! BIETUL SMILEY! S-A ÎNTÂMPLAT LA VOLAN! AVEA VITEZĂ MARE ( GALERIE FOTO)

„Văd ca tot circula – iar și iar – aberații despre TNB. 2 tineri actori (unul de mare talent; altul profund mediocru) sunt foarte supărați. Oamenii sunt din rezist, dar nu înseamnă ca au un dram de dreptate (ca deh – lumea asta a artei e plină de ego și de dive, așa e peste tot). Deși au fost zeci de controale, non stop, nimeni nu a găsit nimic, nici o problema, doar o instituție care merge super bine (printre putinele de stat din țară), unde sălile sunt pline și in care legeaeste aplicată perfect.

Dar ei nu și nu. Hai sa facem panaramă și scandal. Dacă nu avem argumente – mințim. Dacă vor sa schimbe legile (ca asta înțeleg ca e problema – nu ce face TNB aplicându-le) – sa facă lobby in parlament. Nu circ și minciuni.

Eu sincer sper ca directia TNB sa ii dea frumos in judecata și sa explice acolo la tribunal de unde scot aberațiile si minciunile astea. Eu asta as face”, scrie Andrei Caramitru pe Facebook.

ȘOC ȘI GROAZĂ! CRISTIAN POMOHACI E GRAV BOLNAV! IMAGINI BOMBĂ! A RECUNOSCUT CĂ A…

Amintim că Mihai Călin a transmisși că, la Sala Mare, din 120 de reprezentații, 65 sunt regizate și/sau jucate de Caramitru, care primește 10% din încasările nete.

Redăm mai jos scrisoarea intergrală

”Am trăit astăzi la Adunarea salariaților din TNB, convocată de dvs., 3 ore de tristețe amară. Ați adunat sute de oameni cu scopul principal de a „înfiera” 2 actori, Marius Manole și cu mine, care în calitate de lideri (împreună cu Medeea Marinescu și Diana Dumbravă) ai Sindicatului actorilor din TNB și-au „permis” să trimită, în primăvară, un memoriu Ministerului Culturii, în care menționau o serie de probleme, și mai ales lipsa totală de deschidere spre dialog a dvs., domnule Caramitru. Memoriul a fost sprijinit de colegii noștri.

De aprox 3 ani, încercăm să dialogăm cu dvs. Azi am înțeles, mai mult ca oricând, valabilitatea motto-ului dvs.: „Eu n-am nevoie să mă iubească nimeni, eu vreau profesionalism”.

CARMEN HARRA A AVUT DREPTATE! ADIO, MAESTRE! A MURIT ÎNAINTE DE A ÎMPLINI VÂRSTA DE 60 DE ANI! ROMÂNIA, ÎN LACRIMI (GALERIE FOTO)

Și uite așa, după 14 ani de directorat, o bună parte din activitatea TNB a luat forma acestui motto. Numai că dvs nu vreți, de fapt, profesionalism ci supușenie. Ați confiscat în mare parte TNB. Noi nu am sesizat ministerului ilegalități ci faptul că legea managementului, pe care dvs ați reușit s-o modificați de ani buni, este sursa permanentizării în funcție a unor oameni care se transformă din directori în patroni.

Nu aveți vârstă de pensionare, nu există concurs deschis (nimeni nu are dreptul să concureze la final de mandat cu dvs.) și băgați în buzunar 10% din încasările nete pe fiecare reprezentație a unui spectacol regizat de dvs. Dacă nu la toate, măcar la cele mai profitabile. Numiți șefii de departamente (fără concurs).

RĂMAS BUN, VALENTINA PELINEL! CRISTI BORCEA A LUAT DECIZIA RADICALĂ LA PUȘCĂRIE!NU A MAI SUPORTAT DUREREA

Suntem, probabil, singurul teatru din țară care, de 14 ani, nu are un actor în Consiliul Artistic. Avem colegi actori angajați pe contract determinat (un an) de 12-14 ani! Pentru că puteți!

Vă felicit pt frumoasa carieră de regizor de teatru care a „explodat” de la vârsta de 63 de ani, când ați devenit director.

Încerc să fac teatru (cu mai mult și mai puțin succes) în TNB din1990 (Trilogia antică a lui Andrei Șerban) dar nu am întâlnit un director care să profite atât de mult de funcția sa în propriul interes, mediatic și mai ales financiar. Știu, o tot spuneți, legea va permite. În 2018, doar la Sala Mare, din 120 de reprezentații, 65 sunt regizate și/sau jucate de dvs. (10% din încasări).

Asta în timp ce spectacole precum „Vizită”, „Regele Lear”, ‘Livada de vișini”, „No man’s land”, „Romeo și Julieta” sunt programate extrem de rar sau chiar distruse, după ce ați cheltuit pe producție 800-900 de mii de RON la fiecare.

CUTREMUR MONDEN! IULIA VÂNTUR, ÎN STARE GRAVĂ! SALMAN KHAN A FĂCUT ANUNȚUL ÎN LACRIMI (GALERIE FOTO)

Nu vă mai rețin dar să știți că teatrul (chiar și managementul lui) se face cu iubire sau măcar cu respect, considerație și chiar grijă pentru colegi și public. Sunteți egoist și disprețuitor dar, bineînțeles, asta nu e ILEGAL. Atmosfera e dominată de nemulțumiri, bârfe și frică de a vorbi liber. Cam atât, deocamdată.

Aștept cu nerăbdare procesul cu care ne-ați amenințat azi, pe mine și pe Marius 🙂

P.S. „Dineu cu proști”, un spectacol de comedie de mare succes, nu este, totuși, emblemă TNB. Și nici „Magic Național”. Îmi pasă prea mult de TNB ca să nu vă spun toate astea (și nu numai mie).

Cu adâncä tristețe, Mihai Călin”

Ultima oră
19:17 - Alexandru Rafila, întrebat dacă are „curaj” să își vaccineze copilul: Știe discuțiile legate de utilitatea vaccinării. E pregătit și chiar mă întreabă când îl vaccinez
19:00 - Alexandru Rafila: Probabil că săptămâna viitoare vom ajunge la 25.000 sau 28.000 de cazuri pe zi / Este aproape imposibil să nu te infectezi cu tulpina Omicron
18:43 - O fată de 13 ani a fost rănită de un recipient cu lichid inflamabil aprins, în județul Argeș. Recipientul ar fi fost aruncat dintr-o mașină
18:26 - SUA, pregătită să contracareze agresiunea rusă în orice scenariu. Antony Blinken: Alegerea este a lui Vladimir Putin. Diplomația, singura modalitate responsabilă pentru soluționarea crizei
18:02 - 11.743 de persoane vaccinate în ultimele 24 de ore. Doar 1.312 au venit pentru prima doză
17:48 - Incendiu violent în Covasna: 5 case au ars complet și alte 3 au rămas fără acoperiș. Au fost evacuate 19 persoane, printre care și doi copii
17:31 - Violențe la protestul anti-restricții de la Bruxelles. Forțele de ordine au intervenit cu tunuri cu apă și gaze lacrimogene (VIDEO)
17:27 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic: Paradoxul nefericirii profunde a omului care are tot ce-i trebuie (VIDEO)
17:07 - Ninsorile abundente au provocat un adevărat haos în Turcia: Mai multe persoane au murit sau au fost rănite în accidente rutiere. Numeroase localități au rămas izolate (VIDEO)
16:42 - Adrian Criț (STB): Mai mulți conducători de troleibuz s-au întors tremurând la depou. Au fost presați de liderii sindicali să iasă de pe traseu. Cineva va răspunde în fața legii