Andrei Marga: Papa Benedict al XVI-lea este așteptat "cât de curând" în România

Andrei Marga: Papa Benedict al XVI-lea este așteptat "cât de curând" în România
Foto: cbsnews.com

Ministrul de Externe, Andrei Marga, a declarat miercuri că o vizită a Papei Benedict al XVI-lea va avea loc „cât de curând” în România și că va efectua o vizită la Vatican pentru  a stabili detaliile.

”Revenirea (Papei în România n.r.) va avea loc cât de curând, la o dată ce se va stabili ţinând seama de condiţiile proiectării şi realizării unei vizite papale. Ne bucurăm să constatăm că invitaţiile corespunzătoare sunt transmise şi că vom putea iniţia în curând, la Roma, discuţiile privind efectuarea vizitei Suveranului Pontif în România”, a declarat Marga, într-o conferinţă de presă, potrivit Mediafax.

Ministrul a arătat că „vizita Papei Benedict al XVI-lea onorează superlativ orice ţară şi este un moment de istorie”, acesta fiind „una dintre cele mai mari personalităţi teologice şi culturale ale timpului nostru”, iar vizita sa în România reprezintă „un prilej de satisfacţie extraordinară şi de mândrie”.

Preşedintele Traian Băsescu i-a adresat Papei Benedict o invitaţie de a vizita România încă din 2008. Teodor Baconschi, fost ministru de Externe, declara în ianuarie 2011 că diplomaţia română lucrează pentru o vizită a Papei în România, dar că pentru aceasta este în primul rând nevoie de o invitaţie din partea Patriarhului român.

Suveranul Pontif s-a mai aflat în România între 7 şi 9 mai 1999, când în fruntea Bisericii Romano-catolice se afla Ioan Paul al II-lea.