Andronic susține că s-a întâlnit cu Ghiță: Este un alt om. A fugit din ţară pentru că îi era frică

Andronic susține că s-a întâlnit cu Ghiță: Este un alt om. A fugit din ţară pentru că îi era frică
Foto: Adevărul

Dan Andronic a susținut că s-a întâlnit cu Sebastian Ghiță la Belgrad și că acesta i s-a părut de nerecunoscut față de ultima dată când l-a văzut, în decembrie.
Andronic a mai afirmat că Ghiță i-a spus că a fugit din România de frică și că se teme pentru viața lui.

"Ghiţă este schimbat mult faţă de ultima dată când ne-am întâlnit. Asta fiind în decembrie. Nici nu l-am recunoscut când m-am întâlnit cu el. Este un alt om. Este schimbat şi la comportament, şi mai ales la înfăţişare. Parcă ar fi avut o intervenţie estetică, dar fără să se fi operat", a povestit Andronic, pentru Antena3.
El a mai spus că Sebastian Ghiță nu vrea să facă alte dezvăluiri pentru moment, dar nici nu vrea să lase lucrurile așa cum sunt acum.

"Îi era frică pentru integritatea sa fizică şi mentală. Întâlnirea noastră a avut loc pe stradă şi nu a durat foarte mult timp. (…) Au existat zvonuri că l-a contactat cineva din România, de la SRI, de la SIE. El a zis că nu, că nimeni nu l-a contactat în afară de familia sa", a mai spus Andronic, pentru Antena3.

Ghiță i-ar fi vorbit lui Andronic și despre condițiile din arestul sârb, despre care a spus că sunt la ”nivel de spital românesc”. Ghiță ar fi stat într-o celulă destul de mare și a avut voie să joace baschet în curtea școlii.

Sebastian Ghiță s-a aflat în arestul din Belgrad până acum o săptămână, când a fost eliberat, după ce a plătit o cauțiune de 200.000 de euro. El trebuie să se prezinte la poliţie la datele de 1 şi 15 ale fiecărei luni și nu are voie să părăsească Belgradul.

El a susținut în fața instanței din Serbia că se opune extrădării în România, pentru că aici este persecutat politic.