ANPC a retras din circulație peste 80 de autobuze, tramvaie și troleibuze ale STB

ANPC a retras din circulație peste 80 de autobuze, tramvaie și troleibuze ale STB
Foto: Facebook @ Societatea de Transport București

ANPC a anunţat că a verificat, luni, condițiile în care Societatea de Transport Bucureşti, care se află în administrarea Primăriei Capitalei, a îndeplinit criteriile de circulație impuse de comisari în urma controlului, care are în vedere condiţiile de desfășurare a transportului comun din capitală.

În urma controlului, ANPC a constatat că multe dintre mijloacele de transport erau vechi și extrem de murdare.

Peste 700 de verificări din partea ANPC

Inspectorii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor  au efectuat controale la Socitatea de Transport București. În urma controalelor și verificărilor a  peste 700 de autobuze, troleibuze şi tramvaie, inspectorii au scos temporar din circulaţie peste 80 dintre acestea.

Comisariatul Regional pentru Protecţia Consumatorilor Regiunea Bucureşti-Ilfov a început, luni, o acţiune de verificare a metodelor în care Societatea de Transport Bucureşti  care se află în administrarea Primăriei Capitalei. Această acțiune a ajutat la efectuarea măsurilor propuse de comisari în urma controlului care a urmărit condiţiile de desfășurare a transportului comun din capitală.

În urma controalelor, echipajul de control a găsit în mijloacele de transport în comun resturi alimentare, praf în strat gros, rugină, respectiv geamuri neigienizate. De asemenea, au fost depistate abateri în ceea ce privește igienizarea şi lipirea linoleumului sau înfiletarea şuruburilor slăbite, conform ANPC.

„Cerem scuze bucureştenilor! La ei ne gândim atunci când acţionăm!”

Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Horia Constantinescu a specificat că aceste acțiuni sunt efectuale pentru binele bucureștenilor.  „Cerem scuze bucureştenilor! La ei ne gândim atunci când acţionăm! Pentru a redresa STB, trebuie curaj, proiecte şi predictibilitate. Este totul vechi! Dar de ce este şi murdar? Poate fi şi distrus, dar nu are logică să nu repari! Şi tot aşa! Mopuri, substanţe şi oameni prea puţini. Suntem urmăriţi de neputinţa unor căpetenii inutile!”

Comisarii CRPCR Bucureşti-Ilfov au efectuat 15 acţiuni de control prin care au controlat 514 autobuze.

În urma acestor efectuări, au fost oprite din circulație temporar, până când problemele descoperite vor fi rezolvate   61 de autobuze, 4  troleibuze, din totalul de 74 care au fost verificate, respectiv 18 tramvaie dintr-un total de 176 verificate. Toate mijloacele de transport care au fost scoase din circulație, vor putea fi puse în funcțiune din nou după ce  se vor remedia abaterilor constatate, potrivit Digi24.ro.

Urmăriți B1TV.ro și pe