Anunț ANSVSA: Fructe pline de pesticide în magazine. Ce produs a fost retras de la raft: „Vă rugăm să nu-l consumați și să-l returnați în magazine”

Anunț ANSVSA: Fructe pline de pesticide în magazine. Ce produs a fost retras de la raft: Vă rugăm să nu-l consumați și să-l returnați în magazine
Foto simbol: Pixabay

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor a transmis un anunț cu faptul că un lot de fructe a fost retras din magazinele alimentare, pe fondul nivelului ridicat de pesticide.

Este vorba despre un lot de grapefruit roşu cu origine din Turcia care a fost scos de la vânzare din mai multe magazine alimentare din țară. Acesta a fost retras din cauza nivelului  ridicat de pesticide.

Fructe pline de pesticide în magazine

ANSVSA a anunțat că un lot de fructe a fost retras din magazine din cauza  nivelului mare de pesticide.

”Vă informăm, ca urmare a depășirii valorilor admise de reziduri de pesticide (Clorpirifos-metil) SC KAREMA FRUCT SRL a inițiat retragerea de la comercializare și rechemarea de la client a articolului menționat mai jos.

Motivul rechemării: depășire a valorilor admise de reziduuri de pesticide CLORPIRIFOS METIL.

Denumire produs Grapefruit roșu, origine Turcia, Lot 15989.

În cazul în care ați cumparat produsul menționat mai sus, în perioada 07-15.06.2022, vă rugăm să nu-l consumați și să-l returnați în magazinele de unde a fost achiziționat până pe 28.06.2022, urmând să primiți contravaloarea lui”, îi atenționează pe români Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor.

Astfel că, în cazul în care s-a cumpărat acest produs, cumpărătorii sunt rugați să nu consume produsul respectiv și să îl returneze magazinului de unde acesta a fost cumpărat, conform Antena3.ro.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:47 - Nelu Cortea și Cătălin Bordea au câștigat America Express 2023! Premiul încasat de cei doi după ce au parcurs „Drumul Aurului”
23:28 - Netanyahu l-a demis pe ministrul apărării, primul membru de top din partidul premierului israelian care a cerut oprirea reformei judiciare
23:10 - Alina Mungiu-Pippidi: Mă îndoiesc că generalul Ciucă există. Ar fi un total dezastru electoral să fie candidatul PNL la prezidențiale. Liberalii se scufundă și pentru că sunt lipsiți de orice fel de lideri (VIDEO)
22:46 - Un magazin complet digitalizat, în teste la Carrefour: „Clienții pot face cumpărăturile în 20 de secunde”
22:29 - Alina Mungiu-Pippidi: De la început, Iohannis a așteptat să i se spună de la Bruxelles ce să facă în majoritatea problemelor de politică externă (VIDEO)
22:07 - Marcel Ciolacu: PNL nu e prea confortabil în acest moment în sondajele de opinie
21:39 - Rapidistele exultă după calificarea în sferturile Ligii Campionilor: „A fost în top 3 cele mai nebune jocuri din carieră” / „Satisfacția este enormă” / „Vreau ca atât noi, cât și CSM București să ajungem în Final Four”
21:13 - Sorana Cîrstea e în optimi la Miami! Românca a reușit un nou meci mare și și-a egalat cel mai bun rezultat la turneul WTA 1000 din SUA
21:06 - Marcel Ciolacu: Aș vrea o tendință mai mare către acest patriotism economic în viitorul program de guvernare / O să venim cu o schemă de încurajare a producției de produse alimentare în România
20:39 - Expert antidrog: Traficul și consumul de droguri se împletesc cu alte fenomene infracționale grave și prezintă un pericol pentru societate / În ultimii ani, au venit intens părinții către organele de aplicare a legii (VIDEO)