Apel către președintele Klaus Iohannis. Româncă UMILITĂ în China. Acuzații asupra consulului român

Apel către președintele Klaus Iohannis. Româncă UMILITĂ în China. Acuzații asupra consulului român
Foto: Facebook

O româncă stabilită în China face apel la preşedintele Klaus Iohannis. Femeia susţine că a fost umilită de autorităţile române de acolo, în timp ce încerca să-şi reînnoiască paşaportul.

Gabriela Moroş are nevoie de acest act pentru a-şi prelungi viza, în ţara în care lucrează ca profesor universitar. Femeia spune că iniţial nu a fost lăsată să intre în consulatul român din China, iar când a ajuns acolo, consulul i-a sugerat să foloseasca și alte căi in vederea obținerii pașaportului din România.

“Din luna februarie 2017 încerc să obțin un pașaport nou, cel vechi expiră la început de septembrie, iar viza de rezidență in China pe 21.08.2017.

Pentru aceasta, am completat formularul online și am încărcat documentele solicitate, conform procedurii. Am așteptat timp de 2 săptămâni să primesc un răspuns, o programare, ceva. NIMIC! Am telefonat. Nu a răspuns nimeni! Am decis să merg personal la Consulatul României din Beijing. Locuiesc la 1600 km distanță de Beijing, prin urmare bani cheltuiți pe avion, hotel, mâncare. Cui îi pasă? Drumul acela a fost doar ca să aflu despre echipament că este defect”, a scris Gabriela Mogoș pe Facebook.

Femeia povesteşte că a depus documentele la sfârşitul lunii martie iar potrivit regulilor abia după 90 de zile ar fi trebuit sa ii revina un pașaport nou. Au trecut însă patru luni de atunci iar Gabriela Mogoş nu a făcut rost de document. Femeia spune că a sunat zilnic la consulat pentru a afla noutaţi, însă nu a primit vreun răspuns. Ea este profesor și cercetător la Universitatea de Arte si Stiinte Hunan si are nevoie de pasaport pentru a-şi prelungi viza. Iar acuzaţiile la adresa consulatului român din China au curs.

“Pe data de 28 iulie 2017, la orele 9,35 am ajuns la Consulatul României din Beijing unde, rețineți!, NU MI S-A PERMIS ACCESUL ÎN CONSULAT! Portarul avea dispoziție clară de la dl Consul să nu primească pe nimeni. Portarul intră în clădirea consulatului, și revine cu răspunsul că dl Consul al României la Beijing nu îmi permite accesul pe motiv ca nu am programare și că este ocupat. Am înmărmurit! Domnule Președinte al României, sunt cetățean român și vreau să fiu respectat de către instituțiile statului român și de funcționarii acestora!”, i-a mai transmis Gabriela Moroş şefului statului.

Urmăriți B1TV.ro și pe