Aproape 8.000 de cazuri de COVID-19 în ultima săptămână. Alexandru Rafila, despre măsurile de protecție: Nimeni nu impune nimic. Sunt recomandări ca să avem o vară cât mai liniștită (VIDEO)

Aproape 8.000 de cazuri de COVID-19 în ultima săptămână. Alexandru Rafila, despre măsurile de protecție: Nimeni nu impune nimic. Sunt recomandări ca să avem o vară cât mai liniștită (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / George Călin

Aproape 8.000 de cazuri de COVID-19 au fost depistate în România în ultima săptămână, a precizat ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, care explicat că „nimeni nu impune nimic” și că măsurile de protecție sanitară sunt „recomandări ca să putem să avem o vară cât mai liniștită, să ne putem face concediile”.

Alexandru Rafila: Aproape 8.000 de cazuri de COVID-19 în ultima săptămână

„În ultima săptămână s-au înregistrat aproape 8.000 de cazuri, mai exact 7.726 de cazuri. Un procent important, 1.307 cazuri din aceste 7.700, sunt pacienți reinfectați, adică pacienți care au trecut prin boală în ultimele 90 de zile. În unitățile sanitare de profil, numărul de persoane internate este de 922, sunt cifre din toată țara. La ATI sunt internate 52 de persoane, dintre care jumătate sunt nevaccinate și jumătate sunt vaccinate”, a declarat ministrul Sănătății, luni, într-o conferință de presă.

În ultima săptămână au fost înregistrate 16 decese asociate COVID-19.

„Numărul de decese, din fericire, rămâne mic – 16 decese pe parcursul unei săptămâni. În această perioadă s-au efectuat peste 70.000 de teste”, a mai menționat oficialul.

Cu acestă ocazie, Alexandru Rafila a amintit și recomandările pentru protecția sanitară a cetățenilor.

„Sunt recomandări. Aș vrea să fiu extrem de clar. Nimeni nu impune nimic. Sunt doar recomandări ca să putem să avem o vară cât mai liniștită, să ne putem face concediile, să nu fim în niciun fel în situația de a nu putea să mergem în concediu pentru că ne îmbolnăvim noi sau membrii familiilor”, a explicat social-democratul.

Estimările arată că în România s-ar putea ajunge la 10.000 de cazuri de COVID-19 pe zi, în condițiile în care există o eludare a răspunsului imun. Prezumpția e că vârful valului în Europa va fi înregistrat undeva la sfârșitul lunii iulie, a mai spus ministrul Rafila.

Recomandări oficiale de protecție împotriva COVID-19:

  • Purtați masca de protecție în mijloacele de transport în comun, spațiile închise aglomerate, inclusiv în unitățile sanitare, universități after-school-uri;
  • Evitați spațiile aglomerate închise!
  • Spălarea mâinilor cu apă și săpun ori substanțe antiseptice este esențială!
  • Mijloacele de transport în comun și unitățile de interes public trebuie igienizate periodic în continuare!
  • Dacă apar simptome de îmbolnăvire, trebuie să vă testați, mergeți la medicul de familie, în centrele de evaluare și tratament sau la Unitățile de Primiri Urgențe pentru a primi medicația adecvată. Nu luați medicamente fără recomandarea medicului!

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:56 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic: “Ce sunt pedepsele karmice? Când și cum se aplică acestea (VIDEO)
23:33 - Directorul unei companii energetice publice germane participă ca observator la referendumul de anexare a provinciei Zaporojie la Rusia
22:55 - Planul lui Putin după anexarea teritoriilor din Ucraina: Kremlinul ar urma să introducă legea marțială și să interzică bărbaților să părăsească țara
22:21 - Marian Daragiu, vicepreședinte al Partidei Romilor și subsecretar de stat la Ministerul Educației: „Cazul Caracal a scos la iveală în primul rând o serie de disfuncționalități la nivel de instituții” (VIDEO)
21:43 - Xi Jinping, subiect de căutare pe rețelele sociale, în urma zvonurilor privind arestarea sa și o lovitură de stat în China (VIDEO)
21:26 - Continuă protestele în Rusia: Peste 700 de manifestanţi împotriva mobilizării lui Putin în războiul rus din Ucraina, arestaţi în 32 de oraşe
20:55 - Parlamentul rus ar urma să dezbată pe 29 septembrie alipirea la Rusia a provinciilor ucrainene ocupate
20:22 - Momente de panică pentru fratele lui Edi Iordănescu. Ambulanţa a intrat pe teren pentru a-i acorda îngrijiri medicale în CS Dinamo – FCSB 2
19:57 - Video complet cu bătaia dintre Anamaria Prodan şi Laurenţiu Reghecampf. Ce a declanșat conflictul și cum au ajuns cei doi să își împartă pumni
19:17 - Horoscop Alina Bădic pentru săptămâna 25 septembrie– 1 octombrie 2022. Nativii Taur au posibilitatea de a avea o expansiune incredibilă pe plan financiar (VIDEO)