Arhiepiscopia Iașilor consideră campania “orientarea sexuală/nu este o boală/nu este o alegere” drept regretabilă

Arhiepiscopia Iașilor consideră campania “orientarea sexuală/nu este o boală/nu este o alegere” drept regretabilă
Foto: cosmin-dumitru.ro

Arhiepiscopia Iașilor condamnă afișarea unui panou publicitar care înfățișează un copil având pe mână eticheta “homosexual” în cadrul campaniei “orientarea sexuală/nu este o boală/nu este o alegere”, pe care o consideră regretabilă la adresa creștinilor în preajma Paștelui, informează Mediafax.

“Este regretabil ca într-un loc public, în municipiul Iaşi, într-o zonă intens circulată, să fie expus un astfel de panou, întâmplător sau nu, chiar în perioada în care creştinii ortodocşi se pregătesc să serbeze Sfintele Paşti”, se arată într-un comunicat de presă al Arhiepiscopiei Iașilor.

Comunicatul menționează că homosexualitatea precum și alte devieri în comportamentul sexual nu reprezintă un aspect personal înăscut nativ.

“Homosexualitatea este un păcat. Cei care au căzut într-o astfel de patimă au însă şansa de a se ridica, prin pocăinţă şi spovedanie, iar Biserica se roagă pentru îndreptarea lor, condamnând însă cu fermitate păcatul, indiferent de contextul social sau de ideile care sunt la modă la un anumit moment”, precizează comunicatul.

Ultima oră
18:45 - Elisabeta Lipă, despre premiile sportivilor medaliați: La noi, statul suportă grosul, dar afară au sponsori care le asigură un trai decent toată viața dacă reușesc să cucerească titlul olimpic (VIDEO)
18:26 - Elisabeta Lipă, pe B1 TV: Nu există niciun plan de investiții, fiecare ne descurcăm cum putem. Avem copii talentați, dar ei trebuie descoperiți, finanțați și îndrumați către sportul de înaltă performanță (VIDEO)
17:50 - Pfizer și Moderna au majorat prețurile la vaccinurile furnizate către UE. Cât costă o doză și cât ar urma să încaseze producătorii de seruri anti-COVID-19 în 2022, conform estimărilor de moment
17:18 - Siegfried Mureșan, la Vrancea: E foarte important ca în următorii patru ani România să fie condusă conform voinței PNL
17:01 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. Alimentația de sezon, ce putem să consumăm ca să ne simțim mai bine și să ne hidratăm (VIDEO)
16:33 - Klaus Iohannis, la „Săptămâna Haferland”: Ca stat profund atașat idealurilor de diversitate și unitate europeană, România este locul în care diversitatea etnică, religioasă și culturală este respectată (VIDEO)
16:00 - Traficul din București, blocat de un șofer de 90 de ani. Bătrânelul a uitat să se întoarcă acasă
14:35 - Maia Sandu a urcat pe Vârful Moldoveanu. Imaginea cu președintele Republicii Moldova în România, devenită virală (FOTO)
13:59 - Alegeri în PNL. Ludovic Orban: „Indiferent de câți vor fi în jurul meu, voi da bătălia până la capăt”
13:21 - Datele COVID-19 în România, în ultimele 24 de ore: 153 de noi infectări, 5 decese. Cele mai multe noi cazuri, în București și Ilfov