Au murit încă 12 români infectați cu coronavirus. Victimele aveau între 41 și 97 de ani. Bilanțul epidemiei a ajuns la 631 de decese

Au murit încă 12 români infectați cu coronavirus. Victimele aveau între 41 și 97 de ani. Bilanțul epidemiei a ajuns la 631 de decese
foto: Hepta.ro / Bestimage / ELYxandro Cegarra / Panoramic /

UPDATE, 27 aprilie, ora 11.39: Grupul de Comunicare Strategică a anunțat decesul a încă trei români infectați cu coronavirus. Unul dintre ei, o femeie de 68 de ani, era medic în Botoșani. Bilanțul epidemiei a ajuns astfel la 631 de decese.

Prima victimă raportată este un bărbat de 65 de ani din Iași. Acesta a ajuns pe 7 aprilie la Spitalul de Boli Infecțioase. A fost confirmat pe 9, pe 15 a fost transferat la Terapie Intensivă, iar pe 22 a fost intubat și ventilat mecanic. A decedat pe 27. „Comorbidități: steatoza hepatica, ulcer duodenal”.

Tot în Iași a decedat și un bărbat de 79 de ani. Pe 22 aprilie, acesta a ajuns la Spitalul Municipal Pașcani, a fost transferat apoi la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Iași. Din 26 aprilie era intubat și ventilat mecanic. Pacientul a decedat o zi mai târziu. „Comorbidități: HTA, boală renală cronică, cancer de colon operat”.

Victima cu numărul 631 este medicul de la Spitalul Județean de Urgență Botoșani. Femeia suferea de diabet zaharat și cardiopatie hipertensivă.

ȘTIRE INIȚIALĂ: Bilanțul epidemiei de coronavirus în România a ajuns la 628 de victime. Grupul de Comunicare Strategică a anunțat, luni dimineață, decesul a încă nouă români infectați cu COVID-19. Este vorba despre pacienți din Bacău, Mureș, Galați, Botoșani, Argeș și Alba, cu vârste cuprinse între 41 și 97 de ani.

SARS-CoV-2 a mai făcut 9 victime în România

În județul Bacău a murit o femeie de 72 de ani. Pe 13 aprilie, aceasta a ajuns la secția Chirurgie a Spitalului Municipal Onești, cu pancreatită. A doua zi a fost transferată la Terapie Intensivă. A fost confirmată pe 15 aprilie și a decedat pe 26. „Comorbidități: DZ tip II dezechilibrat, colecistita acută gangrenoasa, pancreatita acută operata, hepatita cronica, obezitate”.

În Mureș, una dintre victime este un bărbat de 41 de ani. Pe 9 aprilie, acesta a ajuns la Spitalul Clinic Județean Mureș – secția Pneumologie. Pe 15 aprilie, pacientul a fost transferat la Terapie Intensivă. Pe 17 a fost depistat negativ, dar pe 23 proba a ieșit pozitivă. A decedat o zi mai târziu. Suferea de ciroză hepatică, boală renală.

Tot în județul Mureș a decedat și un bărbat de 59 de ani. Pe 18 aprilie, el a ajuns la secția Chirurgie a Spitalului Clinic Județean Mureș. Pe 21 a fost transferat la ATI, iar pe 24 a fost intubat. Pacientul a fost confirmat cu coronavirus pe 19 aprilie și a murit pe 25. Suferea de hipertensiune arterială.

Victimă a epidemiei a fost și un bărbat de 68 ani din județul Mureș, „cu domiciliul in județul Bistrița Năsăud – infecție nozocomială”, precizează Grupul de Comunicare Strategică. El a fost internat pe 1 aprilie la secția Gastroenterologie a Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu-Mureș, având pancreatita acută. După confirmare, a fost transferat în Clinica de boli infecțioase I. Pe 17 aprilie a ajuns la ATI, iar din 19 era intubat. „Face parte din focarul de infecții nozocomiale din secția de gastroenterologie a Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu-Mureș”, se arată în comunicat. Bărbatul a decedat pe 25 aprilie. „Comorbidități: boala cardiovasculara, IMA în antecedente – stent, boală renală cronică, steatoză hepatică”.

În județul Galați a decedat un bărbat de 97 de ani. Acesta făcea parte din focarul de la Căminul de bătrâni. Pe 23 aprilie, el a ajuns la Terapie Intensivă, Spitalul Județean de Urgență. A fost depistat pozitiv pe 23 și a murit pe 26. „Comorbidități: ocluzie artera femurală bilateral, ischemie cronică membru inferior stang, HTA, boală renală cronică std. IV”.

Tot în Galați a murit un bărbat de 61 de ani, tot parte a focarului de la Căminul de bătrâni. Pe 13 aprilie, acesta a ajuns la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Galați. A fost transferat în ATI și intubat pe 26 aprilie. Pacientul a fost confirmat pe 14 și a decedat pe 26.

În județul Botoșani a decedat un bărbat de 85 de ani, parte tot a focarului de la Căminul de bătrâni. Pe 14 aprilie, el a ajuns la Spitalul Județean de Urgență Botoșani. A fost confirmat în aceeași zi și a decedat pe 26. „Comorbidități: cardiopatie ischemică, depresie senila”.

Victimă a epidemiei de coronavirus a fost și o femeie de 71 de ani din Argeș. Acesta s-a prezentat pe 24 aprilie la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Municipal Câmpulung. Avea insuficiență respiratorie și a primit oxigen pe mască. Intrase în contact cu fiica sa, depistată cu coronavirus. A fost confirmată pe 26 aprilie, la Institutul ”Matei Balș” din Capitală. Murise cu două zile mai devreme. „Comorbiditati: ICC, cardiomiopatie dilatativa nespecifica, insuficienta hepatica, FiA cu flutter, DZ tip II cu complicații”.

Ultima victimă e o femeie de 64 de ani din Alba. Pe 25 aprilie, aceasta a ajuns la Spitalul Județean de Urgență Alba, cu „simptomatologie respiratorie – stop cardio-respirator resuscitat în UPU”. A fost confirmată pe 26 aprilie, când a și murit. Suferea de diabet zaharat tip II și de obezitate.

Epidemie de coronavirus în România – Cele mai recente date

Potrivit celui mai recent bilanț, de duminică, ora 13.00, în România au fost confirmate 11.036 de infectări cu COVID-19. 3.054 de persoane s-au vindecat și au fost externate, dar mai bine de 230 erau la Terapie Intensivă.

11.775 de persoane se aflau în carantină instituționalizată și 24.052 în izolare la domiciliu.

În Diaspora, numărul românilor infectați a ajuns la 1.512. Au murit 74 de conaționali.

România se află în stare de urgență din cauza epidemiei de coronavirus. Președintele Klaus Iohannis a anunțat, însă, că din 15 mai va începe o relaxare graduală a restricțiilor.