Autoturism în valoare de 60.000 de euro, oprit la Calafat / Ce au descoperit polițiștii de frontieră

Autoturism în valoare de 60.000 de euro, oprit la Calafat / Ce au descoperit polițiștii de frontieră
Sursa foto: politiadefrontieră.ro

Un autoturism estimat la o valoare de aproximativ 300.000 de lei, aflat în atenția autorităților din Germania, a fost descoperit și indisponibilizat, până la finalizarea cercetărilor, de către polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Calafat, se arată într-un comunicat al Poliției de Frontieră.

Autoturism în valoare de 60.000 de euro, oprit de polițiștii de frontieră

Miercuri, 20 septembrie, polițiștii de frontieră au descoperit, în jurul orei 11.20, în Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, o autoplatformă înmatriculată în Bulgaria, care circula pe ruta Germania- Bulgaria. La volanul acesteia se afla un cetățean bulgar, în vârstă de 48 de ani.

„Cu ocazia efectuării verificărilor, polițiștii de frontieră doljeni au constatat faptul că autoturismul aflat pe platformă, marca Ford, model Ranger, an de înmatriculare 2023, figura ca bun căutat pentru confiscare, alertă emisă de către autoritățile din Germania în urmă cu câteva zile.

Șoferul autoplatformei a declarat poliţiştilor că nu avea cunoştinţă despre faptul că autoturismul se afla în litigiu”, au declarat reprezentanții Poliției de Frontieră.

Mașina în valoare de aproximativ 60.000 de euro a fost indisponibilizată până la finalizarea cercetărilor.

În cauză, a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de tăinuire la infracțiunea de furt, faptă prevăzută de art. 270, alin. 1 din Codul Penal.

Urmăriți B1TV.ro și pe