Avertisment RO Vaccinare cu privire la un fake news: „Armata infectează poporul cu mașini speciale!”

Avertisment RO Vaccinare cu privire la un fake news: „Armata infectează poporul cu mașini speciale!”
Avertisment RO Vaccinare cu privire la un fake news. Sursa: Facebook/RO Vaccinare

Platforma națională de informare cu privire la vaccinarea împotriva COVID-19 a transmis un avertisment cu privire la o informație falsă care circulă pe internet. Este vorba despre un videoclip în care mai multe mașini militare degajă un fum pentru infectarea poporului.

Materialul video a strâns mii de aprecieri și a fost distribuit de peste 110 mii de persoane. RO Vaccinare atenționează cu privire la veridicitatea informațiilor propagate în spațiul virtual.

Armata infectează poporul cu „mașini speciale”

Conform informației vehiculate pe Facebook, mai multe mașini militare sunt folosite cu scopul de a infecta populația. Acestea ar degaja un fum menit să contamineze oamenii cu noua tulpină a coronavirusului.

O nouă bazaconie cu peste 110 mii de distribuiri: Armata infectează poporul cu mașini speciale! FALS! Un clip publicat de o persoană care promovează constant informații false a fost preluat de peste 110 mii de utilizatori. În clip sunt prezentate mai multe mașini militare care degajă un fum pentru mascarea terenului”, este mesajul transmis pe pagina de Facebook RO Vaccinare.

Mașinile din clip sunt autospeciale de fumizare folosite pentru mascarea cu aerosoli a câmpului de luptă.

Nu este prima dată când apar informații false despre Covid-19

Încă de la izbucnirea pandemiei, spațiul virtual a fost împânzit de fel și fel de informații false despre Covid-19. Cel mai cunoscut caz este acela al persoanelor care primesc bani de la spitale pentru ca rudele lor decedate să fie consemnate ca victime Covid-19.

Mai multe persoane au făcut public pe rețelele de socializare faptul că personalul medical le-ar fi oferit diferite sume de bani ca să accepte Covid-19 cauză a decesului. Specialiștii consideră aceste informații ca fiind absurde, în contextul în care nu ar exista niciun interes ca bilanțul pandemiei să fie denaturat.

În contextul intensificării activităților de dezinformare legate de pandemia de COVID-19, instituțiile UE au acționat pentru a crește gradul de sensibilizare cu privire la pericolele dezinformării și au promovat utilizarea surselor sigure.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
18:13 - Angel Tîlvar (MApN): Ziua Națională va găsi aproximativ 480 de militari români în misiuni și operații externe sub comandă sau mandat NATO, UE, ONU și misiuni de tip coaliție
17:56 - Meghan Markle a fost amenințată cu moartea când încă era membră activă a familiei regale britanice, susține Poliția din Londra: „Am avut echipe care au făcut cercetări”
17:55 - O ucraineancă şi-a găsit sfârşitul în judeţul Vâlcea. S-a spânzurat după ce a aflat că şi-a pierdut soţul şi fiul pe front
17:36 - Incendiu puternic la o fabrică de mobilă din Cehu Silvaniei, județul Sălaj (FOTO)
17:25 - Comisia Europeană își menține propunerea de suspendare a 7,5 miliarde euro din fondurile europene ale Ungariei: „Există în continuare un risc pentru bugetul UE”
17:21 - O celebră fântână din Roma va fi iluminată în culorile drapelului României pe 1 Decembrie
16:56 - Coaliția de guvernare din Italia a retras amendamentul care ar fi permis și în 2023 furnizarea de armament către Ucraina fără aprobarea parlamentului
16:54 - Vaslui: Un bărbat a fost trezit din somn de poliţişti şi încătuşat pe loc, după ce a adormit la volanul maşinii cu care făcuse accident
16:35 - Mircea Geoană: Sunt convins că Grupul de luptă NATO din România va ajunge la nivel de brigadă
16:13 - Expoziția de pictură și desen „Orice drum e un ocoliș” a lui Constantin Flondor, la Galeria Română până pe 4 ianuarie. Vernisajul are loc pe 6 decembrie