Avertizări de viscol la munte, în Prahova și Dâmbovița. Instalaţiile de transport pe cablu nu funcţionează

Avertizări de viscol la munte, în Prahova și Dâmbovița. Instalaţiile de transport pe cablu nu funcţionează
Foto: Pixabay

Meteorologii au emis o avertizare nowcasting de vânt puternic la munte, pentru județele Prahova și Dâmbovița. Instalaţiile de transport pe cablu care deservesc domeniul schiabil al staţiunii Sinaia nu au pornit din cauza vântului puternic.

Avertizările nowcasting emise de meteorologi sunt în vigoare luni, între orele 14.00 – 20.00, și vizează județele Prahova și Dâmbovița – zona de munte de peste cota 1800 m. Rafalele vor atinge viteze de 130-140 de kilometri pe oră.

Luni dimineaţă, administratorii instalaţiilor de transport pe cablu care deservesc domeniul schiabil al staţiunii Sinaia, amplasat la 2000 de metri altitudine în Bucegi, anunţaseră că sunt „slabe şanse” ca instalaţiile să pornească, din cauza viscolului.

Cod galben de vânt puternic în 22 de județe

De asemenea, de luni dimineață și până marți, la ora 10.00, se află sub avertizare zone din 22 de judeţe, unde, la munte. vântul va avea intensificări, cu viteze de 70 – 80 km/h, iar la peste 1.700 de metri rafalele vor depăşi 90 – 120 km/h şi temporar va ninge viscolit.

Local în Transilvania, temporar vor fi intensificări, cu viteze în general de 55 – 65 km/h. Meteorologii avertizează că intensificări ale vântului, cu viteze de 45 – 55 km/h, se vor semnala local şi în restul teritoriului.

Judeţele vizate de avertizarea cod galben, total sau parţial, sunt: Alba, Argeş, Bacău, Bistriţa-Năsăud, Braşov, Buzău, Cluj, Caraş-Severin, Covasna, Dâmboviţa, Gorj, Hunedoara, Harghita, Maramureş, Mureş, Neamţ, Prahova, Sibiu, Sălaj, Suceava, Vâlcea şi Vrancea.

Urmăriți B1TV.ro și pe