Avocatul şoferului anti-PSD, acuzaţii GRAVE la adresa Poliţiei: NICIUNA din probe nu indică o culpă

Avocatul şoferului anti-PSD, acuzaţii GRAVE la adresa Poliţiei: NICIUNA din probe nu indică o culpă
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Avocatul şoferului cu numerele de înmatriculare „M…PSD” vine cu noi detalii privind cazul clientului său.
Ioana Mateş, apărătorul lui Răzvan Ştefănescu, a precizat că nicio probă din dosarul penal deschis pe numele clientului său nu arată vreo culpă a lui, aceştia aşteptând, în prezent, răspuns de la autorităţile suedeze privind retragerea plăcuţelor.

„Pentru că la dosar am depus acte pentru celeritate sperăm să avem în cel mai scurt timp (o soluţie, n.r.) în această cauză. Niciuna din probe nu indică, nu există nicio culpă a clientului. Aşteptăm clarificări de la partea suedeză cu privire la decizia de retragere a plăcuţelor de înmatriculare”, a declarat, pentru Mediafax, Ioana Mateş.

Şi şoferul anti-PSD, Răzvan Ştefănescu, a precizat că îşi doreşte ca dosarul să fie clasat.
„Eu asta îmi doresc (clasarea dosarului, n.r.), dar nu ştiu ce să spun. De la început mi-am dorit să-mi iau permisul înapoi. Nu m-am mai întâlnit cu o situaţie de genul acesta, nu am mai fost niciodată la poliţie. Chiar nu mi dau seama ce se va întâmpla”, a spus Răzvan Ştefănescu.

Agenţia suedeză a Transporturilor a decis anularea, începând din 1 august, a numărului de înmatriculare personalizat al vehiculului depistat în România care conţinea mesajul obscen la adresa PSD.

Răzvan Ştefănescu a intrat în România pe data de 17 iulie, prin Vama Nădlac, cu o maşină cu numerele de înmatriculare „M…PSD”.

Mesajul a devenit în scurt timp viral, iar bărbatul s-a plimbat în întreaga ţară. Timp de zece zile, bărbatul a fost oprit în trafic de patru ori de Poliţie, în judeţele Olt, Hunedoara şi Dolj. Abia ultima dată, luni dimineaţa, poliţiştii l-au oprit în Capitală şi i-au reţinut plăcuţele de înmatriculare şi permisul. Motivul: românul nu avea dreptul să circule cu acele numerele preferenţiale, obţinute în Suedia, pe teritoriul României.

Totuşi a fost nevoie de două săptămâni pentru ca Poliţia să stabilească acest lucru, perioadă în care oficialii de la Bucureşti au corespondat cu autorităţile suedeze.

Răzvan Ştefănescu cataloghează gestul Poliţiei ca fiind hărţuire.