Avocatul Robert Roșu a fost achitat de Înalta Curte în dosarul Ferma Băneasa, în care fusese condamnat la 5 ani de închisoare

Avocatul Robert Roșu a fost achitat de Înalta Curte în dosarul Ferma Băneasa, în care fusese condamnat la 5 ani de închisoare
Foto simbol: Pixabay

Robert Roșu a fost achitat, marți, în dosarul Ferma Băneasa, de judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție, astfel că urmează să fie eliberat din penitenciar. În decembrie 2020, avocatul fusese condamnat la cinci ani de închisoare cu executare.

În cazul celorlalte persoane care primiseră condamnări în dosar – printre care Remus Truică, Tal Silberstein și Benyamin Steinmetz – au fost respinse ca nefondate recursurile în casație, transmite HotNews.ro.

Avocatul Robert Roșu, achitat de Înalta Curte în dosarul Ferma Băneasa:

  • „(…) achită pe inculpatul Roșu Robert Mihăiță pentru săvârşirea infracţiunii de constituire a unui grup infracţional organizat şi complicitate la infracțiunea de abuz în serviciu dacă funcționarul a obținut pentru altul un folos necuvenit, cu consecințe deosebit de grave.
  • Anulează formele de executare emise în baza deciziei penale nr.382/A din data de 17 decembrie 2020, pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia Penală în dosarul nr.345/64/2016 şi dispune punerea de îndată în libertate a inculpatului Roşu Robert Mihăiță, dacă nu este arestat în altă cauză.
  • Înlătură dispoziţia privind obligarea inculpatului Roşu Robert Mihăiță la plata sumei de 17829,73 euro, contravaloarea în lei la cursul BNR din ziua plății efective, către partea civilă Institutul de Cercetare – Dezvoltare pentru Protecția Plantelor, cu titlu de despăgubiri civile.
  • Ridică măsurile asigurătorii instituite faţă de inculpatul Roşu Robert Mihăiță, prin ordonanţele procurorului din datele 08.12.2015, 12.02.2016, 11.03.2016 şi 25.03.2016, până la concurența sumei de 17829,73 euro. Înlătură dispoziţia privind obligarea inculpatului Roşu Robert Mihăiță la plata cheltuielilor judiciare către stat”.

În decembrie 2020, condamnarea lui Mihai Roșu stârnea proteste în rândul colegilor săi, în condițiile în care au existat voci care susțineau că avocatul doar și-a exercitat meseria.

Urmăriți B1TV.ro și pe