Bacalaureat 2020. Subiectele care au picat la Economie

Bacalaureat 2020. Subiectele care au picat la Economie

Candidații care s-au înscris la Bacalaureat au susținut, joi, proba la Economie. Din cauza epidemiei de coronavirus, examenul s-a desfășurat în condiții excepționale. Autoritățile au luat măsuri pentru a preveni răspândirea bolii în rândul elevilor și cadrelor didactice. Subiectele au respectat programa specială realizată de Ministerul Educației. Dat fiind că orele s-au desfășurat online, după 11 martie, fapt ce i-a afectat mai ales pe elevii din mediile defavorizate, ministerul a luat decizia ca programa la Bacalaureat să nu includă materia din semestrul al doilea.

Examenul de Bacalaureat 2020. Subiectele care au picat la proba de Economie

După ce examenul începe, la ora 9.00, Ministerul Educației va face publice subictele și baremele de corectare la Economie, iar B1.ro le va publica aici.

La fel ca Evaluarea Națională, examenul de Bacalaureat se desfășoară anul acesta în condiții cu totul deosebite, din cauza epidemiei de COVID-19. Autoritățile au luat măsuri speciale pentru a preveni răspândirea bolii: centrele de examen au primit milioane de măști, dar și dezinfectant, intrarea în școli se va face doar după verificarea temperaturii și organizat, cu respectarea distanțării sociale, iar în interior au fost stabilite trasee speciale de intrare/ieșire, pentru evitarea aglomerației. În fiecare sală de clasă va fi un număr maxim de 10 elevi.

Rezultatele probelor scrise vor fi afișate pe 30 iunie, până în ora 12.00. În aceeași zi, în intervalul 16.00 – 20.00, pot fi depuse contestațiile, iar pe 4 iulie vor fi afișate rezultatele finale.

Bacalaureatul a început anul acesta direct cu probele scrise

Anul acesta candidații nu au mai susținut probele orale, cunoscute drept „competențe”, din cauza riscului de răspândire a coronavirusului. Ei au început examenul pe 22 iunie, direct cu proba scrisă la Limba și Literatura Română.

La debutul probelor, ministrul Educației a ținut să le ureze succes elevilor și să le mulțumească profesorilor care participă la supraveghere și corectarea lucrărilor: „Le mulțumesc tuturor cadrelor didactice pentru responsabilitatea de care au dat dovadă, nu numai în implicarea de la Evaluarea Națională, cât și de la examenul de Bacalaureat. Le urez mult succes tuturor candidaților care, de luni, vor susține examenul de Bacalaureat!”. Asta în contextul în care, anterior, ministrul s-a plâns că nu s-au înscris suficient de mulți profesori pentru a asista la examenele de Bacalaureat și Evaluarea Națională.

Rezultatele la Bacalaureat vor fi anonimizate

Pentru prima dată, rezultatele la Bacalaureat, la fel precum cele de la Evaluarea Națională, vor fi anonomizate.

Ministerul Educației a precizat că schimbarea a fost operată la solicitarea Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal.

Astfel, fiecare candidat va primi un cod unic, pe care va trebui să-l identifice la afișarea rezultatelor și, astfel, își va afla notele. Rezultatele vor fi afișate la avizierele liceelor și pe platforma Ministerului Educației.

Premieră: Sesiune specială la Bacalaureat 2020

O altă premieră în acest an este că, din cauza epidemiei de coronavirus, va fi organizată și o sesiune specială a Bacalaureatului. Vor putea participa candidații care, la primele probe, s-au aflat în carantină sau izolare la domiciliu, au avut probleme de sănătate sau temperatură de peste 37,3 grade la trei verificări succesive.

Sesiunea specială a Bacalaureatului va fi organizată înainte de admiterea la facultăți, tocmai pentru ca toți să aibă șanse egale, a explicat ministrul Educației, Monica Anisie. Și aceste probe vor fi organizate în condiții de siguranță sanitară.

De asemenea, ministrul Anisie a mai explicat faptul că elevii care au apucat să dea câteva dintre probele de acum, nu le vor mai repeta dacă vor trebui să participe la sesiunea specială, din cauza stării de sănătate.

Calendarul sesiunii speciale a Bacalaureatului:

  • 29 iunie – 3 iulie: înscrierea candidaților
  • 6 iulie: Limba și literatura română – proba E a) – proba scrisă
  • 7 iulie: proba obligatorie a profilului – proba E c) – proba scrisă
  • 8 iulie: proba la alegere a profilului și a specializării – proba E d) – proba scrisă
  • 9 iulie: Limba și literatura maternă – proba E b) – proba scrisă
  • 10 iulie: afișarea rezultatelor (ora 12:00)
  • 10 iulie: depunerea contestațiilor (între orele 14:00 – 19:00)
  • 12 iulie: afișarea rezultatelor finale (după ora 12:00)
Urmăriți B1TV.ro și pe