Bacalaureat 2022, sesiunea de toamnă. Au fost afișate rezultatele

Bacalaureat 2022, sesiunea de toamnă. Au fost afișate rezultatele
Foto: Pixabay

Rezultatele sesiunii august – septembrie 2022 a examenului național de bacalaureat au fost publicate pe platforma bacalaureat.edu.ro și la avizierul școlii.

Rezultatele din sesiunea de toamnă a examenului de Bacalaureat 2022 pot fi consultate AICI

Contestațiile pot fi depuse chiar astăzi, 31 august, între orele 12 și 18, atât în format clasic/letric, cât și electronic, spunea Ministerul Educației înainte de debutul sesiunii.

„În acest sens, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic inclusiv o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației este finală și poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Rezultatele finale, după soluționarea contestațiilor (interval 1 – 2 septembrie), vor fi comunicate în data de 3 septembrie”, a explicat instituția.

Pentru promovare, nota minimă este 5 pentru fiecare probă, iar media finală trebuie să fie cel puțin 6.

Ministerul Educației a precizat că s-au înscris aproape 35.000 de candidați și că probele se desfășoară în 138 de centre de examen.

„Conform datelor transmise de inspectoratele şcolare judeţene, din totalul celor înscrişi, 22.586 de candidați provin din promoţia anului 2022, iar 12.237 de candidați sunt din promoţiile anterioare”, mai spunea ministerul.

Urmăriți B1TV.ro și pe