Beatrice Mahler, despre situația din spitale: „A început să scadă numărul de pacienți. Avem chiar locuri libere, ceea ce nu s-a întâmplat în ultimele patru săptămâni” (VIDEO)

Beatrice Mahler, despre situația din spitale: A început să scadă numărul de pacienți. Avem chiar locuri libere, ceea ce nu s-a întâmplat în ultimele patru săptămâni (VIDEO)
Dr. Beatrice Mahler / Foto: Captură spot video Guvernul României

Managerul Institutului „Marius Nasta”, Beatrice Mahler, a afirmat luni seara în emisiunea Dosar de politician cu Silviu Mănăstire că situația din unitatea medicală pe care o coordonează tinde să evolueze favorabil față de acum patru săptămâni, în ciuda faptului că rămâne problematică lipsa locurilor la ATI. Aceasta a precizat că pentru prima dată în ultimele patru săptămâni există locuri libere pe ecții pentru pacienții COVID-19:

Care mai este situația din spitale, după ce numărul pacienților COVID au început să scadă

„Lucrurile stau puțin mai bine dacă vorbim de pacienți internați în secții. Au început să scadă numărul de pacienți. Avem chiar locuri libere, ceea ce nu s-a întâmplat în ultimele patru săptămâni. Este ceva ce s-a întâmplat în ultimele trei zile și e bine că suntem în această direcție”, a precizat Beatrice Mahler.

Aceasta a mai spus că este nevoie urgentă de igienizarea riguroasă a secțiilor din spitale și de înlocuirea ventilatoarelor suprasolicitate în această perioadă:

„Sigur, nu putem vorbi despre locuri libere în ATI și toate astea tind să ne ducă într-o direcție care sperăm că ne va permite să facem ceea ce trebuie făcut în spital, cel puțin la două săptămâni, adică o igienă completă cu dezinfecție a saloanelor. Când ai un număr foarte mare de pacienți, riscul să apară infecții în spitale este foarte mare. Această igienă extrem de profundă trebuie făcută. Sperăm că vom avea timp în următoarea perioadă extrem de profundă trebuie făcută.

Sperăm să avem timp să introducem ventilatoarele în procesul de revizuire completă pentru că sunt și au fost folosite extrem de intens. După valul unu, valul doi și mai ales valul trei toate ventilatoarele noi au trebuit reparate complet, fiind extrem de mult folosite”, a declarat Beatrice Mahler.

Situația locurilor în spitale

Autoritățile au anunțat, luni, că la nivelul întregii țări sunt libere nouă paturi de Terapie Intensivă pentru pacienții COVID. 1.720 de paturi ATI sunt ocupate.

Sunt trei paturi libere în județul Constanța și câte unul în București, Galați, Hunedoara, Suceava, Vâlcea și Vrancea, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2.

Luni, la nivel național există 1.730 de paturi de ATI pentru pacienții COVID, arată datele centralizate în aplicația alerte.ms. În București sunt avizate de DSP 392 paturi de ATI.

De asemenea, la nivel național există o rezervă operațională de 151 paturi ATI destinate pacienților de COVID-19.

Datele oficiale mai arată că în ultimele 24 de ore au fost raportate 2.136 de infectări cu coronavirus și 195 de decese, din care 16 anterioare.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.