Beatrice Mahler, managerul Institutului „Marius Nasta”: „Lucrurile s-au schimbat în ultima săptămână. Secția a avut paturile ocupate la capacitate maximă” (VIDEO)

Beatrice Mahler, managerul Institutului „Marius Nasta”: „Lucrurile s-au schimbat în ultima săptămână. Secția a avut paturile ocupate la capacitate maximă” (VIDEO)
Foto: Inqum Photos / George Călin

Beatrice Mahler, managerul Institutului „Marius Nasta”, a declarat luni, la știrile B1 TV că, deși în urmă cu două săptămâni se putea observa o scădere a numărului de pacienți care necesitau internare, situația s-a schimbat în ultimele zile.

Astfel, la nivelul Institutului „Marius Nasta”, paturile au fost ocupate la capacitate maximă, cu un număr semnificativ de pacienți internați la Terapie Intensivă. Aceasta susține că simptomatologia pacienților infectați este una severă.

Numărul cazurilor severe este în creștere

Întrebată despre suspiciunile legate de infectarea pacienților cu subvarianta Omicron BA.2, medicul a spus că acest lucru poate fi stabilit doar în urma analize specifice.

„Este important să avem această supraveghere a cazurilor severe, care, practic, afectează viața pacienților care sunt infectați cu această tulpină. Ce pot să spun, este că, la nivelul Institutului “Marius Nasta”, deși în urmă cu două săptămâni observam o scădere a numărului de pacienți care necesitau internare, lucrurile s-au schimbat în ultima săptămână.

Să sperăm că este doar un moment peste care vom trece, dar în această perioadă, secția a avut paturile ocupate la capacitate maximă și numărul de pacienți a fost mare și în secția de Terapie Intensivă. E adevarat, e profilul specific pacientului infectat cu Omicron, adică o persoană vârstnică, o persoana cu multiple comorbidități, dar fiecare viață contează și de aceea supravegherea acestor persoane, care au nevoie de internare și atenția noastră către ei, trebuie sa fie menținută”, a spus Beatrice Mahler, managerul Institutului „Marius Nasta”.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

„Sunt forme de afectare severe”

Întrebată despre simptomele pacienților internați, Beatrice Mahler a declarat că aceștia prezintă forme severe, dar cu impact pe funcția pulmonară mai scăzut decât în perioada de afectare cu varianta Delta.

„Sunt forme de afectare severe, dar cu impact pe funcția pulmonară mai scăzut decât în perioada de afectare cu varianta Delta”, a mai adăugat medicul.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
16:01 - O angajată a Primăriei Pașcani, acuzată de trafic de influență: ar fi primit aproximativ 45.000 de euro de la mai multe persoane cu scopul de a le rezolva solicitările
15:51 - Muncitorii români din Croația continuă protestele în Zagreb. N-au fost plătiți de două luni
15:50 - Primăria Brașov, amendată după accidentul în lanț din zona Dârste
15:38 - Cum funcționează contra propaganda ucraineană? Povestea unei tinere care vorbește cu mii de ruși în Telegram: „Sper că cel puțin câțiva oameni vor ajunge la ideea că ‘Soțul meu îmi este mai drag decât Herson'”
15:37 - Niculae Bădălău, arestat preventiv, a fost revocat de Parlament de la Curtea de Conturi (VIDEO)
15:29 - Preotul Vasile Bratie, despre venirea lui Moș Nicolae în copilăria sa: „Aveam nişte opinci roase de capră pe care nu puteam să le dăm cu cremă, dar le spălam şi le aşezam frumos lângă uşă”
15:27 - Ambasadorul Emil Hurezeanu, despre aderarea la Schengen: Președintele Austriei are o opinie favorabilă României. Decizia finală aparține guvernului, iar semnalele nu sunt optimiste
15:11 - Veste uriașă pentru Simona Halep: „S-a stabilit clar modul în care a ajuns substanța în organism”
15:08 - Tudor Chirilă, replici dure la adresa lui Denis Roabes: „Știți cum e la fotbal? Când echipa joacă bine e meritul jucătorilor, când echipa nu joacă bine e vina antrenorului”
15:06 - Adrian Negrescu, despre „taxa pe soare”: E ca un fel de bomboană pe colivă în sectorul energetic. Virgil Popescu s-a pierdut în declarații. De fiecare dată când a fost vorba de energie, au fost măsuri ezitante (VIDEO)