Bilanț Covid-19: Tot mai puține cazuri raportate de noi infectări

Bilanț Covid-19: Tot mai puține cazuri raportate de noi infectări
Sursa Foto: Freepik

Ministerul Sănătății a anunțat noile raportări în ceea ce privește situația epidemiologică pe teritoriul României, iar cifrele sunt pentru a treia zi la rând pe o pantă descendentă,

Deși datele de la începutul săptămânii provocau fiori, iar vârful celui de-al șaselea val era anunțat pentru mijlocul acestei luni, finalul de săptămână aduce aproape 5.000 de cazuri mai puțin decât în urmă cu cinci zile.

Scădere treptată a cazurilor de Covid

În ultimele 24 de ore s-au înregistrat 7.765 de cazuri noi, cu 852 mai puține față de ziua precedentă.

Din totalul de aproximativ 8.000 de cazuri noi, 1.472 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile după prima infectare, notează stirileprotv.ro.

Conform datelor transmise de Ministerul Sănătății, în unitățile medicale sunt internate în secțiile COVID 4.103 persoane, cu 96 mai multe față de ziua anterioară. De asemenea, la ATI sunt internate 258 persoane, iar dintre acestea 221 sunt nevaccinate.

În ceea ce privește numărul de decese, în ultimele 24 de ore au fost raportate 26, cu unul mai puțin față de ziua precedentă. Toți pacienții decedați prezentau comorbidități și 5 erau vaccinați.

Urmăriți B1TV.ro și pe