Bogdan Gheorghiu: Ne aflăm în situaţia de a devansa relaxările. Am propus evenimente cu 1.000 de participanți

Bogdan Gheorghiu: Ne aflăm în situaţia de a devansa relaxările. Am propus evenimente cu 1.000 de participanți

În curând, românii ar putea participa la spectacole în aer liber cu 1000 de spectatori, potrivit unei propuneri înaintate de Bogdan Gheorghiu,vineri. Ministrul Culturii a declarat că rata de infectare a înregistrat o scădere exponențială, iar din acest motiv putem devansa relaxările.

„Pe calendarul iniţial, noi nu prea vedeam o relaxare până în 1 iunie şi de aceea am prevăzut aceste spectacole pilot pentru 14, 15, 16 (mai – n.r.), dar, având în vedere că rata de vaccinare a mers atât de bine, astăzi ne aflăm în situaţia de a devansa aceste relaxări, după cum a anunţat şi preşedintele ţării, astfel că 15 mai devine o primă bornă a revenirii către normalitate. Asta nu ne împiedică să menţinem aceste programe pilot, cu excepţia celui de duminică, când se preconizează o zi ploioasă şi atunci am amânat pentru 22 mai”, a spus Gheorghiu înaintea galei „Libera Musica” de la Sala Marea a Operei Naţionale Bucureşti, un concert înscris în cadrul unui program-pilot privind reluarea activităţilor culturale indoor, derulat de Ministerul Culturii.

Gheorghiu a anunţat că, pentru această etapă a relaxărilor, Ministerul Culturii a înaintat propunerile pentru organizare unor evenimente în aer liber cu maxim 1.000 de persoane.

„Dar sigur, mai avem filtrul Ministerului Sănătăţii şi al CNSU, dar aceasta este propunerea Ministerului Culturii şi eu sper să fie agreată de toată lumea şi astfel să putem avea parte de evenimente în aer liber în această primă etapă a relaxării cu maxim 1.000 de persoane„, a mai spus Gheorghiu.

În primă fază,accesul la evenimentele culturale este permis doar persoanelor vaccinate.