Bogdan Gheorghiu: Premierul mi-a cerut să să îi punem la dispoziție un scenariu care să excludă oprirea totală a activității culturale/ Testarea va fi inclusă în prețul biletului

Bogdan Gheorghiu: Premierul mi-a cerut să să îi punem la dispoziție un scenariu care să excludă oprirea totală a activității culturale/ Testarea va fi inclusă în prețul biletului
foto: Facebook

Bogdan Gheorghiu, ministrul Culturii, a vorbit, sâmbătă, îm emisiunea „Talk B1”, prezentată de Ștefan Pășcuță, pe B1 TV, despre măsurile de relxare care se vor aplica în domeniul cultural, în perioda următoare.

Este impropriu sipus relaccxare. Abordăm problema cu responsabilitate. Am învățat destul într-un an de pandemie. Grupul nostru de lucru, din care fac parte specialiști, printre care și Victor Costache. Am făcut scenariulunu care implica costuri mai mari și restricții mai puține, dar și scenariul doi care implica costuri mai mici și mai multe restricții. Acesta din urmă seamănă cu cel care se aplică astăzi, diferă pragurile pentru că și premierul mi-a cerut să ii punem la dispoziție un scenariu care să excludă oprirea totală a activității culturale. Vorbim de o înăsprire sau o relaxare în funcție de evoluțiaepidemiologică, fără a se opri de tot activitatea. Noi toate aceste praguri le-am calculat pana la 7,5 %, granița de carantinare, după care nu mai putem desfășurarea niciunei activități.”, a spus ministrul.

Întrebat cine va suporta costurile pe care implică desfășurarea activității, în pandemie, ministrul a spus:

„Punctul de testare e treaba organizatorului, iar ei au spus ca îșiasumăfărăproblemă. va fi strict deciziafiecăruiorganizator pe care scenariudoreștesă meargă. Testarea,în care e nevoie de ea, va fi inclusă în prețul biletului. Trebuie dezvoltată o aplicație pentru telefonul mobil, după 15 minute vine rezultatul, platforma trebuie să includă posibilitate de achizițiea biletului pe loc, iar prețul să includă și prețul testului pe care abia l-ai făcut. E valabil pentru cei care nu au test PCR în ultimel48 de ore sau dovada de vaccinare sau imunizare că ai trecut prin boală și te-ai imunizat”, a mai spus Gheorghiu.

ȘTIRE IN CURS DE ACTUALIZARE

Urmăriți B1TV.ro și pe